Forskarnas slutsats: Att tycka om katter tyder på mycket hög intelligens

.

Alla som någon gång haft ett husdjur vet hur fantastisk de är! Har man en lite sämre dag och är lite butter så blir man alltid på gott humör när man kommer hem och får träffa sitt älskade husdjur.

Ett husdjur blir som en extra familjemedlem. Man busar, skrattar, gråter och tjafsar med dem och de tar verkligen en fast plats i ens hjärta.

Här i Sverige är katter och hundar de vanligaste husdjuren och det uppstår ofta diskussioner om huruvida man är en kattmänniska eller hundmänniska.

Vad som dock sällan diskuteras är vad ens val av husdjur säger om en som person, det nog inget man ens funderar över.

Men nu visar forskning att de som gillar katter överlag har högre intelligens, skriver sajten Unilad.

Bakom studien ligger forskaren Denise Guastello och syftet var att utreda eventuella skillnader mellan människor som föredrar katter och de som föredrar hundar.

Så skiljer de sig

I studien deltog 600 studenter och enligt Steve McKeown, psykoanalytiker så finns vissa skillnader på katt- och hundmänniskor.

– Studien visade att hundmänniskor är mer sociala och extroverta medan kattmänniskor tenderar att vara känsliga och öppensinnade, säger Steve McKeown till Unilad.

Studien visade även att kattmänniskor i högre utsträckning är ärligare, mer självständiga – och mer intelligenta.

Bildkälla: Wikimedia Commons

”Större chans på universitet”

– Undersökningen avslöjar också att de som gillar katter generellt har en högre intelligens och är mer välutbildade. De har en större chans att klara av universitetsstudier, säger Steve McKeown till Unilad.

Personligheten hos ägaren går enligt studien att koppla ihop med husdjurets egenskaper, då hundar ofta är mer nyfikna och mer utåtriktade än de självständiga och lite mer egensinniga katterna.

Intressanta slutsatser

Hundar tar dessutom upp mer tid i anspråk än en katt, vilket även det ger mer utrymme för exempelvis universitetsstudier.

För oss som aldrig kan välja mellan hund eller katt avslöjar inte studien något speciellt.

Kanske är vi både utåtriktade, sociala och har hög intelligens?

Bildkälla: Flickr

Vad gillar du bäst?

Tryck nu på DELA-knappen för att hjälpa till att sprida den här viktiga informationen om kattälskares oerhört höga intelligens!