Polishundens imponerande svar – som gör enorm succé på internet

En del hundar är makalöst intelligenta.

Det känns emellanåt nästan overkligt när man får bevittna vad de söta krabaterna klarar av, men då ska man veta att det dessutom finns vovvar som eventuellt är ännu skarpare.

Som schäfern i det här klippet (nedan) som kallats ”världens smartaste hund”. När man ser vad han snabbt gör på befallning så förstår man direkt varför.

Jag är nog inte ensam om att fascineras över vad vi kan få djur att göra. Det handlar om allt från tjusiga konster och fräcka tricks till viktiga uppgifter. Framför allt hundar har en otrolig förmåga att lära sig lyda specifika kommandon.

Har viktiga arbeten att utföra

Många försöker lära sina älskade vovvar att sitta, ligga och rulla med mera. Det är ofta en stimulerande del av djurets uppfostran, men att det ska användas till något större syfte framöver – det tänker nog inte så värst många.

Det finns ju dock hundar som har ett arbete att utföra!

Jag menar då kanske främst polishundar. De genomför specialträning och är oerhört klipska. För att de ska kunna samarbeta väl med sin förare är de vanligtvis också betydligt mer lydiga än den genomsnittliga vovven (som ju dock är helt fantastisk på sitt sätt).

Polisen gör en liten gest

De små hjältarna, som dagligen hjälper ordningsmakten i sin viktiga yrkesutövning, förtjänar verkligen vår respekt. Har man någon gång tvivlat på deras intelligens, så tycker jag man kan ta en titt på det här otroliga klippet (nedan). Det är dock värt för alla att se!

Bild: Youtube

En vacker schäfer ligger på marken på en parkeringsplats och tar det lugnt.

En polis står några meter bort. Plötsligt gör han en liten gest – och hunden förstår direkt att det är dags att börja jobba.

Bild: Youtube

Kolla nu själv in vad han gör vid bilen – det är helt makalöst.

Poliserna som står bakom kameran kan inte hålla sig för skratt. Mest sannolikt för att de är så imponerade av den här lille rackaren som dessutom gör succé på nätet.

Över 4 miljoner människor har nu sett den fantastiska videon!

Helt otroligt! Vilken fantastisk hund. Så himla duktig!

Snåla inte nu, tryck på DELA om du också tycker att polishundar förtjänar vår respekt!