Turisterna smyger in för att hälsa på elefanterna – ungens reaktion är helt underbar

Turisterna smyger in för att hälsa på elefanterna – ungens reaktion är helt underbar

Ett av de mest fascinerande djuren tycker jag är elefanter. De är otroligt majestätiska och har många fler likheter med oss människor än man kanske kan tro. De har exempelvis ett starkt känsloregister och ska bland annat kunna känna sorg, glädje och längtan.

Deras otroliga storlek gör att man känner en speciell respekt för elefanter. Visserligen ska alla djur behandlas på ett bra sätt, men med de här bjässarna gäller det att vara försiktig – trots att de vanligtvis är väldigt godhjärtade.

Något av det allra gulligaste som finns måste ju vara elefantungar. De är ofta lite klumpiga, men samtidigt som de är väldigt lekfulla så kan det uppstå lite roliga – ofta söta – situationer.

 

Det här fick vi om inte annat ett bevis på nyligen när ett klipp från Thailand började spridas över nätet. Det är en plats där elefanter som haft det tufft i det vilda, eller som behöver vård, kan tas om hand och förberedas inför att åter släppas ut i deras naturliga miljö.

Sådant här måste man ju bara älska! Det handlar inte alls om att hålla djuren fångna, utan man vill endast hjälpa dem att kunna leva ett så bra liv som möjligt i det vilda. För när man berömmer att de är redo, så släpps de ut igen.

Älskar att hälsa

Turister kan dock få komma dit och besöka elefanterna. Dock i ganska små mängder, man vill inte alls göra det till någon djurpark – men det som är unikt här att besökarna får umgås med de mäktiga djuren. Det är ett sätt för elefanterna att socialisera och känna gemenskap.

Unilad

En av de sötnosarna som uppskattar turisterna mest är ungen Suki. Han älskar att springa fram och hälsa på besökarna och även om han kanske inte tänker på sin egen vikt (runt 150 kilo), så verkar det ganska trivsamt att mysa med honom.

Unilad

För sådant blir det mycket av! Suki tycker om att leka med besökarna och har inga problem alls med att vara närgången. Det är en nyfiken och busig elefantunge, det här!

Kolla nu in det underbara klippet nedan! Jag sitter och ler med hela ansiktet! Vem vill inte träffa en sådan här goding?!

[arve url=”//content.jwplatform.com/players/PTxl5fOk-eAylcU8y.html” /]

Vad inte snål nu, DELA vidare om du fick ett leende av detta klippet!