Kaxig tonåring vägrar städa sitt rum – se nu mammans klockrena svar som får hela nätet att vika sig av skratt

Kaxig tonåring vägrar städa sitt rum – se nu mammans klockrena svar som får hela nätet att vika sig av skratt

Att ha ordning och reda hemma känns som en självklarhet så här i vuxen ålder, men när man var tonåring var det en annan femma. Då hamnade kläder, skräp och tallrikar lite varstans i hemmet. Till föräldrarnas stora förtret.

Vad kan man då som förälder göra när ens stökiga unge vägrar plocka undan efter sig? Att skrika och skälla fungerar som bekant sällan när det gäller trotsiga tonåringar, och helt ärligt så är det väldigt jobbigt att ständigt skälla ut sina barn.

En mamma, Alice Velasquez, löste problemet med sin stökiga tonåring på ett helt briljant sätt!

När man är tonåring känner man sig alltid mer vuxen än vad man är, det gäller nog de flesta. Man vill bestämma över sig själv och sitt eget liv, det hör åldern till.

Började tänka mer kreativt

Efter att Alice hade bett sina döttrar att gång på gång städa sina rum, helt utan framgång insåg hon att hon var tvungen att tänka lite mer kreativt.

En dag när barnen var i skolan satte hon sin geniala plan i verket. Hon valde även att dela med sig av sin fiffiga idé på sociala medier.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214405243436264&set=a.3961578409238&type=3

”Vad gör du när du har tröttnat på att be dina tonårsdöttrar att sluta låta deras rum se ut som om det vore en hemlös som bodde där?

Du lägger allting (JA ALLTING) i plastpåsar och säljer tillbaks dem till dem för 250 kronor styck. (De behöver själva tjäna ihop pengarna genom att göra hushållssysslor).

”Låt oddsen vara på din sida”

Inlägget fortsätter:

Det bästa?

Påsarna packades ihop vartefter sakerna påträffades i rummet – slumpmässigt! Så deras 250 kronor kunde köpa dem en påse med smutstvätt, en påse med skräp eller deras fotbollgrejor. #LåtOddsenVaraPåDinSida”

Här kan du se hela inlägget:

https://www.facebook.com/alice.velasquez/posts/10207770033880172

Man kan inte annat än att hylla denna smarta mamma. För vad gör man inte när inte någonting annat hjälper?

Jag hoppas verkligen att barnen lärde sig en läxa och att de håller lite bättre ordning i sina rum i framtiden.

Dela detta smarta knep med dina vänner på Facebook så att fler mammor och pappor får ta del av det!