Kocken avslöjar: Du har grillat kött fel hela ditt liv – så här ska du egentligen göra

Även om september är kommen så finns det ännu varma dagar utomhus kvar att njuta av, och vad passar då bättre än att dra igång grillen?

Grilla kan man förvisso göra året runt men nog är det allt lite skönare när det fortfarande är varmt ute?

Få saker känns så lyxiga som att grilla på en fin köttbit. Men hur grillar man egentligen en bit kött på bästa sätt?

Det finns naturligtvis lika många grillexperter som det finns grillar i vårt avlånga land, och hur man väljer att göra är självfallet upp till en själv.

Men enligt Lennox Hastie, kock på grillrestaurangen Firedoor, gör många fel när de grillar kött.

Bildkälla: Pikrepo

Kan förstöra maten

Många självutnämnda grillmästare begår ett kapitalfel när de grillar kött, enligt Lennox Hastie.

Lennox är kock på den australiska restaurangen Firedoor. Precis som namnet antyder fokuserar restaurangen på grillat.

Allt de tillagar görs på en grill, vilket gör Lennox till något av en expert.

Enligt Lennox så grillar de flesta på alldeles för hög värme, vilket kan förstöra köttet.

– Inget ska någonsin grillas över öppen låga, då blir smaken mer bitter. Då är allt besvär med att leta reda på bra råvaror onödigt, för du förstör maten, säger Lennox enligt The Mirror.

Bildkälla: Pixabay

Spraya köttet

Lennox tror att många luras av reklamer på tv, där nästan allt kött har grillmärken.

Istället rekommenderar han att man köper en liten grillkorg, som ofta ger köttet möjlighet att grillas mer ordentligt.

Många penslar dessutom på olja på köttet, vilket också är fel enligt Lennox. Det bästa är att istället spraya på oljan, vilket gör lagret olja mycket tunnare och bättre.

Bildkälla: Pixabay

Det här hade jag ingen aning om! Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!

Exit mobile version