Naken: Därför väljer kvinnor att skippa underkläder – 4 anledningar som kommer få dig att vilja kasta trosorna

Nu börjar våren så sakteliga smyga sig in över vårt avlånga land och det innebär att värmen snart är här, något som snudd på alla längtat efter, speciellt i år.

Men med varmare temperaturer så kommer också vissa problem. Att ha kläder på sig blir allt jobbigare ju varmare det blir och speciellt underkläder som trånga trosor kan orsaka obehagliga skav, men också en hel del andra otrevligheter.

Men det finns ett sätt att slippa detta – nämligen att gå utan trosor! Här är fyra anledningar till att skippa underkläderna.

Det är sajten Healthshots som listat fyra friska fördelar med att gå troslös från och med nu, skriver MåBra.

Bekvämlighet

En ganska enkel – och klockren – anledning till att låta trosorna ligga kvar i garderoben hemma.Det är helt enkelt friare att knata runt utan trosor, som framför allt i varmare väder kan orsaka skav längs sömmarna.

Trosor sitter dessutom åt runt ens delikata delar och släpper inte ut fukt, vilket kan orsaka en del lukt därnere som man slipper om man går utan trosor.

Friskare underliv

Många underkläder är som nämnt ovan lite dåliga på att andas ordentligt, och som vi alla vet är fuktiga ställen perfekt för bakterier att gro på.

Men skippar man trosor så låter man underlivet lufta sig bra vilket ger ett friskare underliv.

Bildkälla: Shutterstock

Minskar risk för urinvägsinfektion

Beroende på vilken modell och vilket material trosorna är i kan öka risken för att bakterier färdas till vaginan – från anus. Något man nog gärna slipper om man kan, eller hur?

Att gå utan trosor förhindrar just detta – eftersom bakterierna inte kan färdas lika enkelt.

Känns lite sexigare

Utöver att slippa skav, bakterier och risk för infektioner så finns det en lite roligare fördel med att kasta trosorna i vår.

Det känns helt enkelt lite sexigare, ibland behöver det inte vara svårare än så!

Bildkälla: Shutterstock.

Skulle du våga gå runt utan trosor för hälsans skull – eller känns det för avslöjande?