Chefen skäller ut blyge Lars inför alla kollegor – svarar med 1 ord som tar ner idioten på jorden (fiktiv historia)

Min gissning är att de flesta av oss någon gång har råkat ut för en ihärdig försäljare som fullständigt vägrar att ge sig – vad du än säger.

Många gånger handlar det om erbjudanden som nästan låter för bra för att vara sanna och de är ofta skickliga på att få saker och ting att låta bättre än vad de egentligen är.

Då gäller det att klara av att stå emot så att man inte blir blåst eller spenderar pengar på något som man egentligen inte är i behov av. Då är det lätt att man ångrar sig bittert i efterhand.

Det gäller dock att ha i åtanke att försäljare bara gör sitt jobb. Det ska man givetvis respektera – och det finns ingen anledning att vara otrevlig. Att artigt, men bestämt, tacka nej brukar duga mer än väl.

Den här fiktiva, roliga historien handlar om en försäljare från Norrland. Till en början tyckte jag riktigt synd om killen – men när jag kom till slutet så kunde jag inte sluta skratta! Så himla klockrent! Det bästa jag läst på mycket länge!

Det var då Lars, en ung kille från en småstad i norr, som flyttade till Stockholm och gick in på ett stort varuhus med mängder av avdelningar för att söka nytt jobb.

Han fick omgående komma på intervju hos chefen som frågade:

– Har du erfarenhet av försäljning?

– Ja, i min förra stad jobbade jag ett tag som dammsugarförsäljare, svarade den unge mannen.

Unbounce

Chefen var ännu inte helt övertygad, men tyckte om Lars – och bestämde sig för att i alla fall ge honom chansen.

– Du får börja i morgon 08.00. Jag kommer ner från kontoret när vi har stängt så kan vi gå igenom hur det gick för dig, sa han.

Lars allra första dag på nya jobbet var tuff, men han tog sig igenom den. När varuhuset hade stängt kom chefen förbi och samlade alla kollegor.

– Hur många kunder har handlat av dig i dag? frågade han den nye försäljaren.

Lars rynkade lite på pannan, stirrade ner i golvet och muttrade ur sig ett svar:

– En.

”Skärp dig!”

Chefen:

– Bara EN?! Våra säljare har ungefär 20 till 30 kunder vardera varenda dag. Det här måste du bättra på väldigt snabbt om du vill ha kvar jobbet. Vi har oerhört höga krav på vår försäljning här i storstan. En kund om dagen hade kanske varit okej där du kommer ifrån. Men du är inte på landet nu, grabben. Skärp dig, för fasen!

Den unge mannen lyssande på chefens klagomål, men fortsatte att stirra rakt ned i golvet. Bossen kände sig lite skamsen efter att ha skällt ut honom så redan under den första dagen och frågade därför lite avmätt:

– Jaha. Hur mycket drog vi in på din försäljning då?

Flickr

Lars tittade upp och svarade lite skamset med viskande röst:

– 1 409 312 kronor.

Chefen nästan skrek av chock:

– Över 1,4 miljoner kronor?! Vad tusan sålde du egentligen?!

Den unge mannen förklarade:

– Okej, först sålde jag några fiskekrokar till honom. Sedan ett fiskespö som han kunde ha till sina nya krokar. Då frågade jag var han skulle fiska och när han sa att han skulle ut i skärgården förklarade jag att han behövde en båt. Då gick vi ned till båtavdelningen och där köpte han den nya med tvåtaktsmotor. Sedan sa han att han inte tyckte att hans bil höll måttet och därför gick vi in till fordonsavdelningen och köpte en ny Volvo för några hundra tusen.

Chefen flämtade och utbrast:

– Så det kom in en kille som skulle köpa fiskekrokar – och du sålde på honom en båt och en spillrans ny bil?!

Lars svarade:

– Nej, nej. Egentligen kom han in för att köpa tamponger till sin tjej. Men då sa jag: ”Kompis, den här veckan är du körd ändå, så du kan lika gärna åka och fiska…”

Dagen därpå blev Lars befordrad… 

Snåla inte nu, DELA gärna med dina vänner!