63-åringen hyllas som ”världens vackraste farmor” – men titta nu när hon vänder sig om

Jag är full av beundran inför människor som bevisar att ålder bara är en siffra.

Oavsett om personen klättrar på berg, cyklar, spelar datorspel så blir jag varm i hela kroppen när de motbevisar den allmänna bilden att ålder spelar roll.

Den här kvinnan har under flera år kallats för ”världens vackraste farmor”, vilket inte är så konstigt när man ser hur hon ser ut. Men hon är också ett perfekt exempel på att skönhet inte är bundet till ungdom.

Hon har prytt tidningsomslag i hela världen. Men fransyskan Yazemeenah Rossi började inte modella i tonåren, som många andra fotomodeller – hon var drygt 30.

Avslöjar hemligheten bakom sin skönhet

Redan där hade Yazemeenah bevisat att man inte behöver vara ung för att vara modell, något hon fortsatt bevisa i över 30 års tid.

Trots att hon lyckats få jobba kontinuerligt som modell under alla dessa år så är modellbranschen främst för de unga.

– Jag trodde det var på väg att ändras för flera år sedan men det har inte blivit så. Jag tror folk oroar sig för mycket över att bli äldre. Visst, huden ger efter för gravitationen men på samma gång blir man ju starkare och mer erfaren som människa, säger Yazemeenah till sajten Vice.

– Ålder är mer en inställning för mig. Har man kontakt med sitt inre barn och fortsätter vara nyfiken så får man ny energi automatiskt, säger Yazemeenah som inte har några ”magiska knep” för att fortsätta se ungdomlig ut.

– Jag har aldrig skönhetsopererat mig. Jag mår bra så jag ser inte riktigt poängen med det.

– Jag använder olja på huden. Jag använder rapsolja i håret. En gång i veckan skrubbar jag huden med olivolja och socker, äter en avocado om dagen och alltid ekologiskt kött och fisk. Organisk, ren mat är något jag ätit långt innan det blev trendigt, säger hon till Vice.

Den här kvinnan är verkligen en inspirationskälla. Tryck på dela-knappen så att dina vänner också får veta att ålder bara är en siffra!