Detta händer i din kropp när du slutar ha regelbundet sex

Att ha härligt sex med någon som man tycker om är något helt fantastiskt – det kan vi nog alla skriver under på.

Ibland kommer man dock in i perioder när det inte är lika aktivt i sängkammaren. Tiden mellan liggen blir allt längre – och det kan handla om allt från att andra saker måste få gå före till att hettan i ens relation kan ha avtagit.

Då gäller det att kämpa extra hård för att hitta tillbaka till ett liv med regelbundet sex!

Bild: Shutterstock

Visste du att det dessutom händer saker med din kropp om du slutar att ha regelbundet sex?

Därför är det absolut värt att lägga ner både tid och energi på att få till den där eldigheten inne i sovrummet – även ur hälsosynpunkt. Sajten WebMD har med experthjälp sammanställt ett antal följder av att man börjar ligga mer sällan – och nu ska vi bjuda på 6 av dessa!

1. Du blir sjuk oftare

När du inte haft sex på ett bra tag så försvagas faktiskt ditt immunförsvar. Baciller och virus får det då lättare att spridas i din kropp – och du har därmed en ökad risk för att bli sjuk.

2. Mer stress och ångest

Sex är ett fantastiskt bra sätt för att dämpa stress och ångest. Att ligga regelbundet minskar mängder hormoner i kroppen som annars bidrar till de här ofta negativa känslorna, vilket då leder till att du generellt blir mer avslappnad. Det kan också göra dig mindre lättirriterad.

3. Svårare att bli sexuellt upphetsad

Visst låter det skumt? Faktum är dock att det är helt sant. Om man inte har regelbundet sex så leder det för många personer till att man också får svårare att bli sexuellt upphetsad när det väl är dags. Man kan likna det vid en form av avvänjning.

När det till slut väl ska mysas så kan mannen få problem med sin erektion och kvinnan kan ha ovanligt svårt att få orgasm. Det hela beror på en minskad produktion av hormonerna som styr ens sexlust.

Bild: Pxfuel

4. Känslorna för din partner skiftar

När man i ett förhållande börjar ha sex allt mer sällan så kan den personliga kemin också få sig en törn. Det kan leda till olustiga känslor gentemot din partner – och andra personer kan då snart börja framstå som mer attraktiva och spännande än vad de gjort tidigare.

5. Får sämre självkänsla

Ja, det kommer nog inte som en direkt chock – men både självförtroende och självkänsla kan påverkas negativt av ett hackande sexliv. Det handlar helt enkelt om att känna sig åtråvärd – och får man inte pippa kan det leda till viss nedstämdhet. Som tidigare nämnt kan dock sex fungera som en kick för ens generella humör.

6. Drömmarna förändras

En hel del människor upplever att deras drömmar förändras när sexlivet inte är på topp. Många menar att ens fantiserande i sömnen blir konstigare – och i vissa fall mer sexuellt. Det händer att människor, under inaktiva sexperioder, vaknar mitt i natten på grund av orgasmer.

Se, vad många fördelar det finns med ett aktivt sexliv! Sedan är det dessutom skönt också! Så se nu till att mysa till det ofta i sommar!

Snåla inte nu, DELA vidare den här viktiga informationen till dina vänner!