Ilskna klimataktivistens krav på alla kvinnor: Lämna din man – om han inte gillar Greta Thunberg

Greta Thunberg väcker alltid starka känslor.

En del älskar den svenska 17-åringen medan andra är mer skeptiska till hennes aktivism för klimatet. Det som nog alla dock kan hålla med om är att den unga miljökämpen har fått många att blanda sig i debatten om hur vi ska sköta om vår planet.

Men bör din åsikt om henne ha någon inverkan på din relation? Om du frågar feministen Fanny Fenster, så är svaret ja. Hon anser att kvinnor bör lämna sin man – om han inte tycker om Greta Thunberg.

Fanny Fenster är en 29-årig feminist och klimataktivist som för en tid sedan skrev en text på sajten FlurryFeed som väckte extremt starka reaktioner.

Anledningen? Hon kräver att kvinnor ska lämna sin man – om det visar sig att han inte tycker om Greta Thunberg.

Bild: Wikipedia

I den kontroversiella artikeln beskriver Fanny Fenster en kväll i soffan tillsammans med sin tidigare pojkvän.

”Bredvid mig satt ett monster…”

De kom in på en diskussion om miljön – och det visade sig då att mannen ansåg att klimatkrisen var överdriven och att det inte är så bråttom som många menar.

”Jag kunde inte förstå. Jag kunde inte greppa. Jag kunde inte begripa. Bredvid mig satt ett monster. En som bara några minuter tidigare varit min fina, goa pojkvän hade hux flux förvandlats till en…klimatförnekare”, skriver hon.

Det ledde till ett gräl som varade i flera timmar.

”Hans argument blev bara mer och mer absurda och min tro på mänskligheten tynade bort vid varje ord som flög ur hans mun. Till slut orkade jag inte mer. Jag orkade inte höra. Orkade inte se. Mäktade inte med att försvara vetenskapen. Jag tänkte i några minuter. Tyst. Där på soffan.”

Sprang ut till bilen – och stack

Till slut frågade Fanny vad han ansåg om Greta Thunberg – och då kom nådastöten.

””Hon har ingen makt att göra riktig skillnad. Jag tycker det är synd att hon utnyttjas av yttre krafter för att driva en agenda” var hans svar. Jag sprang. Jag tog mina bilnycklar. Jag kutade ut. Jag satte mig i bilen. Jag körde. Bara körde. Tre mil till min systers hus. Där bröt jag ihop. Berättade allt som hade hänt. Jag blev invirad i en filt och fick bara gråta ut allt. Det var över. Min pojkvän hatade Greta Thunberg, ett barn, Sveriges egen Martin Luther King. Och jag hatade honom. Han var nu mitt ex”, skriver hon.

Fanny uppmanar nu alla kvinnor att ta reda på vad ens partner tycker om den svenska 17-åringen.

”Fråga din pojkvän rakt ut: Vad tycker du om Greta Thunberg? Det spelar ingen roll om du tror att din pojkvän är världens finaste. Det trodde jag också. Bara kör. Riv av plåstret. Fråga rakt ut. Det finns faktiskt deal breakers som säger SÅ mycket om en person. Om han på något sätt inte dyrkar Greta som alla människor borde så vet du vad du ska göra. Dumpa! Skiten!”

Bild: Wikimedia Commons

Artikel har fått stor spridning på nätet. Åsikterna går isär gällande om man ska ta textens innehåll på allvar eller inte, men oavsett så skapar den diskussion angående hur man ska ställa sig till Greta Thunberg och hennes kamp.

Vad tänker du om det här? Tryck nu på dela-knappen här nedanför för att berätta vad du tycker!