Peter råkade betala över 600 000 kr – för en helt vanlig öl: ”Enormt hål i min ekonomi”

Att ta sig en eller några öl på puben brukar vanligtvis kanske kosta några hundralappar, beroende på hur många öl man dricker.

Det var ungefär den storleken på notan som sportreportern Peter Lalor hade tänkt sig när han beställde en öl – men han fick betala över 650 000 kronor, skriver Expressen.

Peter Lalor är en australisk sporterporter som under förra veckan befann sig i Manchester för att bevaka crickettävlingen The Ashes mellan England och Australien. I Manchester bodde han på ett hotell, där han en kväll bestämde sig för att ta en öl.

Notan: över 650 000 kronor

Peter knatade ned till hotellbaren och beställde en Deuchars IPA, en skotsk öl som vanligtvis kostar runt 60 kronor.

Men när han skulle betala för ölen gick någonting väldigt, väldigt snett.

Bildkälla: Twitter

Istället för 60 kronor så drogs det 653 000 kronor från Peters konto.

”Världshistoriens dyraste öl”

”När jag fick kvittot kunde jag inte hitta mina läsglasögon och när kortmaskinen krånglade tänkte jag låta det vara. Men ett infall gjorde att jag ändå frågade hur mycket jag betalade för min öl. När jag frågade bartendern satte hon handen för munnen, började fnissa ohämmat samtidigt som hon vägrade berätta hur mycket jag betalat”, skriver han på Twitter.

Peter lade själv ut en bild på spektaklet.

Bildkälla: Twitter

Peter kontaktade sin fru hemma i Australien som kollade saldot på kontot, som visade att det dragits 653 000 svenska kronor.

”Stort hål i min ekonomi”

”Det är förbryllande hur både Visa och min bank kunde godkänna en sådan summa utan att kontakta mig. De har lovat mig att pengarna är på väg tillbaka, men att det kommer ta nio bankdagar innan det går igenom. Under tiden är det ett enormt hål i min ekonomi”, skriver Peter vidare.

Peter skriver att ölen smakade bra men att ingen öl i världen är värd över 650 000 kronor.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa om den här galna historien!