Nya, snuskiga trenden är att sola underlivet för att få mer energi – här är läkarnas stenhårda dom

Trender kommer och går snabbare än någonsin idag, och med handen på hjärtat så känns den ena trenden dummare än den andra.

Tack vare, eller på grund av snarare, internet så kan man idag snappa upp trender från var som helst i världen och haka på dem. Den senaste nät-trenden är att sola sitt underliv för att få mer energi, skriver Vice.

Men läkare varnar nu för den snuskiga trenden.

Perineum, eller mellangård som det också kallas, är den hud som skiljer könsorganet från anus.

Enligt den nya trenden, som fått miljontals visningar på TikTok och Instagram, så får man mer energi och mår bättre av att sola den delen av kroppen.

”Svårt att beskriva känslan”

– Helt ärligt så känns det riktigt bra att få värme därnere. Det är en känsla som är att svår att beskriva, man måste uppleva det. Det är som att solskenet fyller en nedifrån och upp, säger TikTok-användaren Abushady, till Vice.

Ett annat par, James och Chelsea, solar sina underliv minst en gång i veckan och påstår sig känna av flera hälsofördelar.

– Så fort vi får chansen så lägger vi oss med benen i luften och fångar solstrålarna. Fördelarna är otroliga. Det är som att ta en kopp kaffe på morgonen och man blir redo för dagen. Dessutom ökar det vår sexdrift och för oss närmare varandra, säger paret till Vice.

https://www.instagram.com/p/CfiPuKOLSYo/

Här är läkarnas dom

Men trots de påstådda hälsofördelarna som nakensolarna påstår sig uppleva, är det en bra idé?

Nej, är läkarnas dom.

– Det är inte en bra idé att få solenergi via anus. Perineum är ett område med tunn hud. Man kallar ju det området för platsen ”där solen inte skiner” och det gör man av en anledning. Naturen har biologiskt skapat oss så för att se till att inga solstrålar når dit. Man kan bränna sig, få irriterad hud eller cancer, säger Dr Karaj Raj i ett klipp på TikTok.

@dr.karanr

SUN FRIED G00CH

♬ original sound –

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!