Här är de 13 absolut konstigaste maträtterna i världen

1. Escamoles (Mexiko): Friterade myrägg som steks i smör och äts som tacos.

2. Grodlår: Äts på flera ställen i världen, så som Frankrike, Belgien, Vietnam, Turkiet samt södra delarna av USA.

3. Beondegi (Asien): Rostade silkeslarv-puppor som är populärt att äta från gatustånd.

Bildkälla: Wikimedia Commons

4. Hjärn-hamburgare (USA): För cirka 100 år sedan var detta en populär rätt för kroppsarbetande amerikaner som behövde få i sig mycket energi för att orka jobba.

5. Hákarl (Island): Hákarl är fermenterad haj och äts som en delikatess till större måltider. Sköljs ofta ned med vodka för att dämpa den unkna smaken som ska påminna om rengöringsmedel.

Bildkälla: Wikipedia

6. Schmalz (Tyskland): Djurfett som används som pålägg på smörgåsen.

Bildkälla: Wikipedia

7. Mykyrokka (Finland): Vår kära granne i öst festar gärna loss på lite mykyrokka, som består av dumplings gjorda av blod. Kallas även slaktarsoppa.

8. Hormiga Culonas (Colombia): Stora myror som äts till frukost.

9. Kotunga (hela världen): Äts i Ungern, Korea, Italien, Polen bland annat.

Bildkälla: Maxpixel

10. Röda myror (Indien): Röra som görs på röda myror, deras ägg, tomater, koriander, vitlök, ingefära och chili.

11. Känguru (Australien): Som man äter hjort i Sverige är en vanlig jämförelse.

Bildkälla: Flickr

12. Shirako (Japan): Fisksperma från torsk är en riktig delikatess i Japan.

Bildkälla: Flickr

13. Cuy asado (Peru): Marsvin som grillas på spett är en riktig delikatess här och äts endast vid högtidliga tillfällen.

Skulle du kunna tänka dig att prova de här ”delikatesserna”?

Tryck nu på DELA så att dina vänner också får se detta!

Exit mobile version