Äntligen: Nu kommer julölen – som smakar lussekatt

”Lussekatt-ölen” kom ut även förra året – och blev då en omedelbar succé, men nu är det alltså dags igen, vilket tidningen Elle var först med att rapportera om.

En syrlig veteöl

Givetvis en underbar nyhet för alla oss som älskar både lussekatter och öl. Huruvida den något udda kombinationen fungerar är upp till var och en att bestämma, men jag måste medge att det låter lockande!

Bild: Brekeriet/IBL

Lusse Lelle är en syrlig veteöl som ska passa ypperligt till adventsfikat eller glöggminglet. Den gör sig bra till både söta och salta tilltugg – som pepparkakor med ädelost eller nötter.

Eller varför inte dricka ölen till en lussekatt för den optimala saffranupplevelsen?

Bild: Wikipedia

Den unika ölen släpps på Systembolaget den 7 december, men det gäller att vara kvick om man vill få tag i en eller flera flaskor. Förra året sålde den nämligen slut väldigt snabbt.

Finns redan som folköl

I år producerar Brekeriet totalt 10 000 flaskor som kommer att säljas i utvalda butiker samt i Systembolagets beställningssortiment.

För dig som inte orkar vänta tills Lusse Lelle släpps, så finns den redan nu som folköl i ett antal utvalda matbutiker samt på MatHem.se. Alkoholhalten ligger på 3,5% och ölen kostar cirka 35 kronor.

Jag tycker att det här låter riktigt smaskigt! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, eller tagga någon som du tror skulle älska den här juliga kombinationen!

Exit mobile version