Att ha fläckar på kläderna är tecken på mycket hög intelligens

Har du ogärna på dig den vita skjortan när det står spagetti och köttfärssås på menyn, för att undvika jobbiga fläckar på kläderna? Du försöker undvika fläckar till varje pris, men likväl sitter du där med en fuktad servett efteråt och gnider på skjortan.

Kan bero på hög intelligens

Dina fläckiga kläder kan har fler förklaringar än att du bara är lite klumpig – det kan också vara ett tecken på hög intelligens.

Varje gång man tar en klunk eller tugga av något så försöker hjärnan att uppskatta mängden mat eller vätska som ska in in munnen och på så vis avväga rätt vinkel på glaset, hur öppen munnen ska vara och så vidare. På engelska kallas detta feedforward.

Människor som har svårt för just detta tenderar att ha högre intelligens än andra. Helt enkelt för att deras hjärna allt som oftast är inriktad på något viktigare, ofta ett samtal, än att pricka munnen.

Intelligens och slarvighet hör ihop

Enligt författaren Steve Johnson så hör allmän slarvighet ihop med intelligens. Detta för att antalet tankar och idéer helt enkelt är fler, och således svårare att hålla reda på.

– Ju mer oorganiserad din hjärna är, ju mer intelligent är du, säger han till The Independent.

Så även om det är jobbigt att alltid gå runt med fläckiga kläder man man i alla fall trösta sig med att man troligtvis är väldigt smart!

Tryck nu på dela-knappen, så att vännerna som alltid klagar på sina fläckiga kläder får veta sanningen!

Exit mobile version