Drömmen är sann: Nu kan du delta i världens första snus-VM

Ungefär en miljon svenskar snusar regelbunder idag, enligt snustillverkaren Swedish Match. Det är alltså tio procent av hela vår befolkning och frågan är om det finns något svenskare än just snus. Nu kan man dessutom bli världsmästare i det.

Världens första VM

Snus-VM som just nu går av stapeln är världens första i sitt slag, vilket gör årets upplaga till en unik chans att bli världens första snus-världsmästare.

Hur går det till då? Jo, hela mästerskapet anordnas av sajten snusbolaget.se. Det hela går ut på att man beställer hem ett deltagarkit som består av ett frankerat kuvert, två tomma snusdosor samt ett receptblad.

Sedan tillverkar man helt enkelt sitt eget snus, fyller i receptbladet med vilka ingredienser man använt sig av och skickar tillbaka kuvertet. En jury väljer sedan en vinnare ur två kategorier: lössnus och portionssnus.

Självfallet måste man vara över 18 för att få delta och det går jättebra att skicka in bidrag i båda kategorierna. Alla bidrag måste vara inskickade innan den 20 september.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Får mer än bara äran

Vinnaren får, utöver en den enorma äran förstås, se sitt guldrecept tillverkas för försäljning till allmänheten på Snusbolagets hemsida. All vinst från de sålda dosorna skänks till ett välgörande ändamål som vinnaren själv får välja.

Bildkälla: Shutterstock

Vill man läsa mer om snus-VM går det bra att göra det här.

Känner du någon eller några som skulle kunna bli världsmästare i snus?

Tryck på DELA-knappen så att de också får chansen att delta.

Exit mobile version