Forskarnas slutsats: Att vara lättirriterad är ett tecken på hög intelligens

Klagar människor på att du är sur, irriterad eller lättretlig? Nu visar forskning att du faktiskt bör ta det som en komplimang. Har du kort stubin är du nämligen smartare, visar en studie.

Så hädanefter behöver du inte gå runt och tänka att du ska vara glad, positiv och vänlig – ta i stället och släpp fram ditt rätta jag, välkomna den där argsinta personen med öppna armar och se det ilskna humöret som en skänk från ovan.

Har ett mer precist minne

Ja, i en utförlig studie som letts av forskare på University of New South Wales och Stanford University har man kommit fram till att framför allt kvinnor med kortare stubin, eller hett temperament, är mer intelligenta, skriver Brightside.

Pixabay

Slutsatsen baseras främst på att man kunde se att när kvinnor blir arga, så fattar de generellt inte bara bättre beslut, de visar också prov på mer precist fakta- och detaljminne.

Ett hett temperament karaktäriseras av mental negativism, vilket får människor mer medvetna om sin omgivning. Det är därför som en kvinna, när hon är upprörd, tenderar fokusera och resonera mer kring vad hon ser, tänker och gör just nu.

Gör smartare analyser

Lättirriterade kvinnor har ett konstant underliggande dåligt humör i sin personlighet, vilket innebär att de kan fokusera mer och agera smartare kring frågor och händelser i sina liv.

Flickr

Det här är extra påtagligt när de behöver fatta viktiga beslut eller komma med lösningar kring professionella, sociala eller affärsmässiga problem. De gör då en kall och faktabaserad analys i stället för att använda sentimentala resonemang.

Så får du ofta höra att du är sur, arg eller irriterad? Ta det som en komplimang! Vem vill inte vara lite smartare än sin omgivning?

Wikimedia Commons

Tryck nu på DELA för att sprida den här underbara och viktiga nyheten!