Forskarnas slutsats: Gottegrisar är smartare och mer hälsosamma

Bild: Flickr

Det är en i studie från Louisiana Sate University som man kommit fram till den oväntade upptäckten att människor som regelbundet konsumerar godis tenderar ha smalare midja, väga mindre och ha ett längre BMI (body mass index) än de som inte är gottegrisar, enligt LiveScience.

Inget bra bantningsknep

Choklad- och godisälskare löper dessutom, enligt rapporten, 14 procent mindre risk att drabbas av ökat blodtryck. Ungefär samma prognos gäller stroke och hjärtrelaterade sjukdomar – till gottegrisarnas fördel.

Bild: LibreShot

Det ska dock nämnas att godisätande inte på något sätt hjälper en att gå ner i vikt. Enligt forskarna handlar sannolikt de oväntade resultaten om att människor som regelbundet äter sockerprodukter tränar och motionerar betydligt mer för att kompensera för sitt kaloriintag.

De är generellt smartare i hälsosynpunkt, helt enkelt – och mer medvetna om vad kroppen behöver för att må bra.

Bild: Pexels

”Kan innebära hälsoproblem”

Carol O’Neil, som arbetat med studien, berättar att 15 000 personer deltog i undersökningen. I snitt åt man rätt lite godis – drygt 38 gram om dagen – och så länge sockerintaget ligger på en relativt låg nivå, så är det inte direkt skadligt för kroppen, anser Katherine Tallmadge, dietist och talesperson på American Dietetic Association.

– Godis kan innebära hälsoproblem, men inte när det ligger på en så pass låg nivå, säger hon enligt LiveScience.

Som gottegris tycker jag att det här var helt underbara nyheter! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan vi hjälpas åt att sprida denna viktiga informationen!

Exit mobile version