Kostexperten: Därför ska du aldrig ha mjölk i ditt kaffe

Vi har alla våra viktiga morgonrutiner. Det kan handla om allt från att man går upp vid ett visst klockslag till att frukosten ska bestå av specifika ingredienser.

För en del är kaffe det allra mest centrala – och som ett startskott på dagen.

Själv föredrar jag att dricka kaffe med en skvätt mjölk i, men många väljer ju att köra sitt helt svart. Nu menar dessutom en dietist och nutritionsexpert att det sistnämnda alternativet är det absolut bästa alternativet.

Wikimedia Commons

Ja, att ha mjölk i sitt kaffe är standard för många – även för mig. Det är egentligen bara då jag dricker mjölk och så tror jag att det är för ganska många. Förr kunde jag köpa hem flera liter om dagen, men numera blir det mest till kaffet varje morgon.

Bör minska vårt mjölkdrickande

Enligt välkända dietisten och nutritionsexperten Nathalie W. Rhone, som följs av tiotusentals människor, bör vi dock dra ner på vårt mjölkdrickande.

”Komjölk är oerhört rikt på syror, slemskapande och är vanligtvis laddat med hormoner och antibiotikum”, säger hon, enligt sajten SheFinds.

Men det är tydligen inte allt – just mjölk från kor är dessutom svårt för kroppen att bearbeta.

”Så är det för de flesta människorna”, menar Nathalie W. Rhone.

Bättre med plantbasserad mjölk

Vad ska man då ha i sitt kaffe i stället? Om man prompt vill ha mjölk som kommer från djurriket bör man i stället välja den vita drycker från får eller getter, hävdar experten.

”Det är dock ännu bättre att välja en plantbasserad produkt – som havre-, kokos- eller mandelmjölk”, säger Nathalie W. Rhone och fortsätter:

Wikipedia

”Komjölk kommer ju från mamman med grundsyftet att kalvarna ska växa så snabbt som möjligt. Människor är de enda varelserna på jorden som dricker ett annat däggdjurs mjölk efter att man slutat amma”.

Vad tänker du om det här? Kommer du sluta dricka vanlig mjölk i kaffet nu? Dela vidare artikeln för att berätta vad du tycker, så hjälper du dessutom till att sprida den här viktiga och intressanta informationen!