Otroliga sommarjobbet: Söker 2 personer som kan ta hand om en gigantisk ö helt själva

Vackra landskap, friska vindar och enorma ytor för dig själv – lockar det kanske mer än varmvatten, stadspuls och elektricitet?

Då skulle du garanterat passa som handen i handsken för jobbet som vaktmästare på ön Great Blasket utanför Irland.

Nu söker man efter två sommarjobbare som kan ta hand om jätteön i sommar, skriver CNN.

Blasketöarna ligger utanför Kerrys kust på sydvästra Irland. Störst är Great Blasket – det är en avlång ö med höga höjder och branta klippor. Det finns också en stor stor sandstrand och enorma områden med gräs, skriver Aftonbladet.

Söker efter två personer

Ön ligger dock på en så pass utsatt plats i Atlanten att inga träd växer där. Great Blasket har varit obebodd sedan 50-talet, men nu söker man efter två personer som kan bli öns enda invånare i sommar.

Det är Alice Hayes och Bill O’Connor som utlyst tjänsterna. Paret bor dock på fastlandet intill ön och arrangerar båtturer till Great Blasket under sommarmånaderna. De har dessutom renoverat tre stugor på den stora ön och i jobbet ingår det att se efter dem. Vaktmästarna ska även hantera det lilla caféet som finns. För ja, även om Great Blasket är obebodd så har ön upp emot 400 besökare om dagen under sommaren.

Finns inget varmvatten

Sedan jobbannonsen kom ut i början av 2020 har tusentals ansökningar trillat in, men den som söker bör vara medveten om att det är en mycket speciell tillvaro man flyttar till. Det finns ingen elektricitet – med undantag av en vindturbin som kan användas för att exempelvis ladda mobilen.

Det finns inte heller något varmvatten – om du inte vill koka på egen hand. Det som i stället erbjuds är otroliga utsikter, ett unikt lugn, frisk luft och en speciell berättelse.

Vem tusan tycker liksom inte att det här låter lite spännande?

Shutterstock

För att söka ska man antingen vara ett par eller två vänner som ska se efter ön tillsammans. Tjänsten börjar första april och pågår till oktober. Det som ingår är jobbet är mat och boende.

Vem vill du göra detta med? Tagga den personen på Facebook, så ni kan förverkliga den här drömmen! Eller dela vidare den här roliga nyheten till dina vänner!

Exit mobile version