Bara 1 av 5 vuxna löser gåtan: Lyckas du svara rätt på första försöket?

Nått som verkligen alltid har trollbundit människan är kluringar, gåtor och utmaningar. Det kan ju handla om allt från synvillor till problemlösningar – och de flesta av oss tycker det är kul och att utmana sig själva. Kanske för att det kittlar vår tävlingsinstinkt lite extra.

Så gott som varje gång jag är hemma hos min mormor så sitter hon med korsord. Hon säger att det är den optimala hjärngymnastiken och att det håller henne fräsch i knoppen.

Suveränt, tycker jag. Det gäller att hitta sina bästa sätt att gnugga geniknölarna på.

Jag kommer ihåg från skoltiden när det var mattelektion. Ofta avslutade vi timmarna med att göra en kluring ihop. Det var alltid något annat än att räkna vanlig addition och subtraktion. Det blev som en kul liten höjdpunkt under skoldagen. Något som stack ut från det normala, liksom.

Det handlade oftast om att tänka på ett lite annat sätt, hitta små dolda saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att kunna lösa dem. Redan då fann jag det här både roligt och väldigt intressant.

Lysande test

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan gillat. Kanske är det tävlingsinstinkt – ofta involverar ju problemlösning att jämföra sina resultat med andra.

Den här gåtan är ett lysande sätt att testa sig själv på. Jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på svaret som tydligen bara 1 av 5 lyckas sätta på första försöket. Hur man kommit fram till det vet jag faktiskt inte, men det känns ändå rätt rimligt. För den är inte helt enkel!

Nåväl – kan du lista ut det rätta svaret på gåtan?

”Jag har många blad, men är varken ett träd eller en blomma. Många vill sluka mig medans andra somnar i mitt sällskap. Vad är jag?”

Ta dig nu en rejäl tankeställare! Svaret kommer under bilden på den korsordslösande damen här nedan!

Svaret är: BOKEN!

Nu trillade poletten ner, va? 🙂

Var inte snål nu, tryck i stället på dela-knappen för att bjuda dina vänner på lite hjärngympa i dag!