Endast 1 av 6 vuxna klarar gåtan: Kan du lista ut rätt svar på första försöket?

Nått som nästan alltid har trollbundit människan är kluringar, gåtor och små utmaningar. Det kan handla om allt från optiska illusioner till matteproblem – och de flesta av oss tycker det är roligt och att utmana oss själva. Kanske för att det kittlar vår inneboende tävlingsinstinkt?

Så gott som varje gång jag är hemma hos mina svärföräldrar sitter de med korsord. De säger att det är den perfekta hjärngymnastiken – och att det håller dem fräscha i knoppen. Jättebra, tycker jag. Det gäller att hitta sina egna sätt för att gnugga geniknölarna på!

Jag minns mycket väl från skoltiden när det var matte. Det var inte sällan som vi avslutade timmarna med att göra en kluring ihop. Det var alltid något annat än att räkna vanligt plus och minus. Det blev som en liten höjdpunkt under skoldagen. Något som liksom stack ut.

Det handlade oftast om att tänka på ett lite annat sätt, hitta små dolda saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att kunna lösa dem. Redan då fann jag det här både roligt och väldigt uppiggande.

1 av 6 klarar det

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det ren tävlingsinstinkt, men ofta involverar ju problemlösning att jämföra sina resultat med andra.

Den här gåtan är ett lysande sätt att testa sig själv på. Jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på svaret som tydligen bara 1 av 6 vuxna sätter på första försöket. Hur man kommit fram till det vet jag faktiskt inte, men det känns ändå rimligt. För den är inte enkel!

Nåväl – kan du lista ut svaret på denna gåtan?

2 pojkar föddes av samma mamma, samma tid, samma dag, samma månad, samma år. De är dock inte tvillingar. Hur är detta möjligt?!

Ta dig nu en tankeställare! Svaret kommer under bilden på den klurande kvinnan här nedan!

Pixabay

Rätt svar: De 2 pojkarna utgör två tredjedelar av en trillingkonstellation! De är alltså trillingar, men vi valde för gåtans skull att utelämna en av dem! 

Testa nu att utmana dina vänner genom att trycka på dela-knappen här nedanför och se vem som är smartast i din bekantskapskrets!