Vilken är din favoritställning i sängen? Svaret kan avslöja något intressant om ditt sexliv

Hur, när, var, hur ofta – vad är normalt? Frågorna kring sexlivet är många. Svart är kanske att det inte finns något svar, alla är vi olika.

Vissa vill ha sex flera gånger om dagen, vissa vill ha lack och läder, och vissa vill ha sex någon gång i veckan. Så länge alla inblandade är vuxna och så länge ingen kommer till skada finns inget rätt eller fel.

Men i vilken ställning man har sex kan faktiskt säga något om en relation, i alla fall om man ska tro sexexperten Tracey Cox.

Det är för Daily Mail som Tracey gått igenom de vanligaste sexställningarna mellan kvinnor och män och förklarat vad de kan säga om ens relation, skriver MåBra.

Självklart ska man ta den här typen av tester med en viss nypa salt, men de kan ändå vara roliga att göra och stämmer också ofta in ganska bra.

Här är sexställningarna och vad de säger om din relation.

Doggy style (bakifrån)

Att ha sex bakifrån kan vara väldigt sexigt och lite djuriskt. Det är också en bra ställning om man vill att penisen ska kunna stimulera kvinnans g-punkt.

Nackdelarna med doggy style, som ställningen också kallas, är att man inte kommer särskilt nära sin partner, man ser inte så mycket av varandra vilket kan skapa problem med det intima som sex ofta är.

Enligt Tracey kan den här ställningen innebära att man har lite problem med närheten i er relation.

Missionären

En väldigt intim ställning, där man är ansikte mot ansikte vilket ger möjlighet till kyssar och ögonkontakt. Extra plus är att man gott kan dra täcket över sig om det är lite kallt.

Missionären uppfattas dock ofta som lite traditionell och tråkig. Om man ständigt har sex i den här positionen kan det skvallra om lite brist på fantasi i sänghalmen. Mannen styr även denna ställning, kanske speglar det också er relation?

Sexexperten Tracy drar slutsatsen att par som oftast har sex så här är väldigt kära i varandra, men kanske lite tråkiga rent sexuellt.

Bildkälla: Shutterstock

Ridning (kvinnan på toppen)

Om kvinnan rider, det vill säga sitter ovanpå mannen, tyder det på ett starkt självförtroende hos kvinnan. Hon skäms verkligen inte över sin kropp eller att ta initiativet.

Mannen har inte heller svårt för att släppa ifrån sig kontrollen, vilket tyder på en stark självkänsla hos mannen.

Men om detta är den enda ställning man har sex i, kan det indikera på att kvinnan styr lite för mycket i relationen, den exakta motsatsen till missionären här ovan.

Det bästa är helt enkelt att byta ställning ibland. Enligt Tracey Cox så tyder ridning-ställningen på att båda partners litar mycket på varandra.

Skeden (sida vid sida)

Att ha sex liggandes i sked-ställning, där mannen är bakom kvinnan, är en väldigt mysig ställning som lämpar sig väl för morgonsex. Den är härlig då den ger mycket kroppskontakt och kräver inte så stor fysisk ansträngning från någon av de inblandade.

Dock erbjuder ställningen inte ögonkontakt och ger heller inte samma möjligheter till njutning som till exempel doggy style, där man kan köra på lite hårdare.

Traceys slutsats: Den här ställningen är perfekt för lata par, där sex kanske inte är det absolut översta på agendan.

Bildkälla: Shutterstock

Stämmer det bra in på dig? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!