Kommunen vägrar ge Ted bygglov för garage – men hans fräcka svar får hela byn att gapskratta

Att ha att göra med landsting, kommuner och annan byråkrati kan vara bland det mest utmattande som finns. All kommunikation skrivs på underlig och tråkig svenska som nästan är omöjlig att förstå – för att inte tala om väntetiderna.

Orkar man trots allt med att vänta och hålla på så är det ändå inte säkert att man får som man vill.

Det var exakt det som hände för amerikanen Ted Pelkey när kommunen nekade honom bygglov för ett nytt garage. Då bestämde han sig för att ta gruvlig hämnd, skriver Burlington Free Press.

För över tio år sedan sökte Ted Pelkey, hemmahörande i Swanton i norra USA, bygglov för att bygga ett garage på sin tomt.

Ted har ett eget företag som har hittills drivit från en lokal inne i staden, men när han ville utöka sin verksamhet och bygga en ny lokal satte kommunen stopp.

Gigantiskt ”fuck you”-finger

Enligt kommunen så uppfyllde inte Teds ansökningar de krav som krävs för att beviljas bygglov.
– Det tar ju aldrig slut, de kör verkligen över oss. Det är ju ingen jätteaffär jag vill öppna, vårt företag är ganska litet fortfarande, säger Ted till Burlington Free Press.

För att ge uttryck för sin enorma besvikelse på kommunen valde Ted att resa ett monument ”i kommunens ära” – en gigantiskt långfinger som är riktat in mot staden från Teds tomt.

Så dyrt är fingret

Skapelsen kommer från en träbit som vägde över 300 kilo från början och uppges ha kostat Ted runt 4 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 39 000 svenska kronor.

Trots att det krävt en hel del pengar och tid för Ted så måste han varit nöjd när han äntligen fick resa sitt kontverk.

Betraktas som konst

Vad kommunen tycker om Teds upptåg är inte så svårt att lista ut, men till deras stora förtret kan de inget göra åt skulpturen. Dels står den på Teds tomt och dels är den enligt lag att betrakta som konst.

Stadens invånare tycks, till skillnad från kommunen, tycka Teds tilltag är roligt och det har redan skapats en grupp på Facebook där invånarna hyllar Ted och går ganska hårt åt kommunen i sina kommentarer.

Jag tycker det är helt rätt av Ted att visa vad han tycker – det är dessutom väldigt roligt!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här galna upptåget!