Roligt klipp: Sommarplågan slår till i riksdagen – och skapar totalt kaos

Politik är ofta lite grått och trist.

Samtidigt är det otroligt viktigt för att samhället ska fungera – men Löfven, Kristersson och gänget kan ibland behöva en spark i baken vad gäller att bjuda på sig själva. Jag tycker i alla fall att budskapen blir lättare att ta till sig om politikerna känns mänskliga och lättsamma.

Kanske kan det här lite knäppa klippet få någon extra person att hålla ett öga på riksdagen framöver!

Bild: Facebook/SVT Humor

Har du hört låten ”Om sanningen ska fram” med Eric Amarillo?

Den blev en så kallad sommarplåga under 2011, men man hör den fortfarande spelas titt som tätt. Den populära sångens mest välkända rad är ”Vill du ligga med mig då?”

Inte så politiskt korrekt, kanske – eller?

Får in humor i politiken

Någon dåre har testat att slänga in låten i just en politisk kontext. De svenska partiledarna – och några fler välkända ansikten – befinner sig i plenisalen för att agera ansvarsfullt och ta oss mot en bättre framtid.

Bild: Facebook/SVT Humor

I klippet (nedan) från SVT Humor har man plockat ut ord från makthavarna som när de läggs efter varandra bildar texten till ”Om sanningen ska fram”.

Det är otroligt bra gjort och även om man ser att det är extremt redigerat, så dras man faktiskt med i musiken ihop med Löfven, Kristersson, Åkesson, Lövin och gänget.

En del menar säkerligen att sådant här är trams, men jag kan tycka att det är ett lite finurligt sätt att få in lite humor i politiken. Det skadar ju faktiskt inte!

Vad tycker du om detta? Roligt eller dumt? Dela nu vidare artikeln för att berätta vad du tycker!