Svenske Ralf skrämmer livet ur attackerande björn – se nu otroliga klippet

Björnattacker mot människor är relativt ovanliga, även om de sker.

I Sverige har vi i dag cirka 2 900 björnar ute i det fria, enligt Naturvårdsverket – och det gäller att vi visar dem respekt och inser att skogen faktiskt är deras hem.

Men hur ska man då agera om man råkar stöta på en ilsken björn?

Fråga bara Ralf Persson från Ljusdal.

Letade efter sin älghund

Om man hamnar öga mot öga med en björn, så kan man givetvis agera på olika sätt. Genom åren har jag hört att man ska spela död eller göra sig stor och låta mycket – men också att det sämsta man kan göra är att springa därifrån i panik.

Wikimedia Commons

Frågan är hur man som människa agerar på smartast sätt i en sådan här knivig och pressad situation.

När Ralf Persson letade efter sin älghund ute i skogen så stötte han på en björn som gjorde sig redo för att attackera, men den här modige mannens kontring fick situationen att sluta på bästa tänkbara sätt.

Skrämmer livet ur björnen

Björnen smög sig ut från skogen och tog några bestämda språng mot Ralf. Han svarade då med att börja vifta med armarna och skrika högt. Snacka om att vara iskall och snabb i tanken!

Youtube

Kolla nu in björnens reaktion – det går verkligen snabbt.

Youtube

Det hela filmades dessutom och jag tror att vi kan se det här som en instruktionsvideo för hur man ska agera om man stöter på en ilsken björn.

Även om det givetvis är en utmaning att agera lika klockrent som Ralf gör i klippet – att skrämma livet ur en björn gör inte vem som helst.

Ralf agerar verkligen helt klockrent och jag blir riktigt imponerad! Tryck nu på DELA-knappen så att fler människor lär sig hur man ska handskas med en arg björn i skogen!