Mormor blir rasande på alla fartdårar – men unika kontringen får bilisterna att tvärbromsa direkt

Nu för tiden har vi alltid bråttom. Det stressas iväg till jobbet, i matkön, tutas i trafikstockningen, det är fullt ös när man ska slänga ihop en middag och nästan också i samband med läggdags. Det är en helt annan fart än förr i tiden, upplever jag.

Tempo, tempo, tempo – och det kan faktiskt få negativa följder. 

Jag kommer aldrig att sluta irritera mig på fartdårar som vägrar respektera hastighetsbegränsningarna. Att hålla sig till lagar och regler är faktiskt inte så himla mycket begärt – och det finns givetvis en anledning till att de finns.

Det är ju faktiskt för allas bästa – och vår säkerhet i trafiken.

Polisen gör så klart vad de kan för att bilister ska hålla sig inom de hastighetsbegränsningar som finns längs vägarna, men åt helskotta för många kör för fort och det är ju dessvärre en av anledningarna till att det sker en hel del olyckor.

Tröttnade på fartdårar

Jag har själv fått fortkörningsböter en gång för cirka 10 år sedan, vilket jag givetvis skäms över, men det fick mig verkligen att tänka efter – och sedan dess har det känts allt viktigare för mig att respektera andra bilförare och att hålla sig inom de satta gränserna.

Tyvärr är det ju omöjligt för polis att konstant ha kontroll på varenda väg i landet, så vi andra medborgare måste försöka dra vårt strå till stacken. En 67-årig dam vid namn Jean Brooks tröttnade på att bilister körde alldeles för fort på gatan där hon bodde – och därför valde hon att försöka göra något åt saken.

Youtube

Mormodern började med att dagligen stå en stund ute på sin tomt precis intill vägen med sin hårfön och siktade mot de förbipasserande bilarna likt det vore en fartkamera hon höll i. De två apparaterna är ju inte helt olika, så en hel del förbipasserande ska ha trott att det var just en fartkamera som kvinnan stod och höll i.

Hyllas av hundratusentals

Sedan dess har Jeans grannar, enligt Caters Clips, vittnat om en avsevärd förbättring på deras väg. Allt fler bilister håller sig tydligen nu inom hastighetsbegränsningen – framför allt de ungdomar som tidigare gasade förbi i full fart på sina moppar.

Youtube

Det unika initiativet har nu hyllats av över 500 000 människor – och även om det är en ganska simpel lösning från Jean, så måste jag säga att den är helt genial. Den funkade ju bevisligen, så då måste det ju anses vara en succé!

Nedan kan du se ett kort klipp på hur 67-åringen ”jobbade” med sin fartkamera … eller jag menar hårfön!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/r9ufd_1_8zI” /]

Tryck nu gärna på DELA om du tycker att Jean gjorde rätt! Då kanske vi kan få fler att tänka på trafiksäkerheten framöver!