Eric chockas när mormor tar hand om hemlösa katter – tanten tappar andan när hon inser varför

Som den sanna djurvän hon är så är amerikanen Eric Hertleins mormor naturligtvis en svag punkt för hemlösa katter. Därför har hon lagt ut en liten myshörna på sin altan hemma i Kansas så att de hemlösa små liven inte behöver frysa om nätterna.

Ibland får de till och med komma med in i huset. Men när hennes barnbarn Eric kom förbi en dag lade han märke till något udda där på altanen, skriver sajten The Dodo.

När Eric klev in hos sin mormor var hon där och hälsade honom välkommen, precis som hon alltid gör. Katter strök runt både inomhus och utomhus, precis som de alltid gör. Men i en av de små korgarna lade Eric märke till något.

Bildkälla: Twitter

Mormor hade gett honom ett namn

Eric smög närmare och såg att längst in bland alla katter låg det en pungråtta hopkravlad i korgen och hade det mysigt.

Eric skyndade in till mormor för att berätta vad han nyss sett. Mormodern reagerade dock med lugn och ro.

Tydligen hade en frusne lille krabaten bott där ett bra tag och mormor hade till och med döpt honom, till Tete.

”Hon förstod inte vad jag skrattade åt”

– Hon var så övertygad om att det var en av hennes katter, trots att jag förklarade för henne att det inte var en katt, säger Eric till The Dodo.

Eric kunde inte sluta skratta och det tog ett tag innan mormor övertygades om att svansen och nosen inte riktigt liknade en katt.

Dock tog mormodern nyheten med ro.

– Hon satt där och tittade på honom och konstaterade att han hittills inte gjort någon skada och att han får stanna kvar här, säger Eric till The Dodo.

Umgås med katterna