Fågel hoppar ur sin bur och rusar fram till katten, se nu reaktionen när missen vänder sig om

Det finns massvis av myter som vi människor har om djurriket. Den mest klassiska är nog att hund och katt aldrig någonsin kan komma överens, men genom åren har vi fått se otaliga exempel på att det faktiskt är struntprat.

Allt sådant där är givetvis individuellt – både hos människor och djur. Oavsett så tycker jag dock det är helt underbart när den här typen av myter krossas av mysiga små klipp eller berättelser.

När jag var liten hade jag en undulat. Min mamma sa alltid att dörren, trots sommartid, måste vara stängt så att grannens katt inte skulle komma in. Då kunde lilla Birdie vara i fara, hette det.

Så var säkert också fallet, jag säger inte på något sätt att hon hade fel. Men det som är härligt är att den här lite förutfattade meningen – att exempelvis fåglar och katter aldrig kan komma överens – inte alltid stämmer.

Miljontals tittare

Det är en amerikansk familj ett lysande exempel på. De har 3 katter och en undulat. Fågeln heter Budgie – och det bästa han vet är att få hoppa ut ur sin bur på morgonen och att umgås med sina kattkompisar. Ja, det är sant – de fyra är alla bästa vänner.

Youtube

Extra förtjust är undulaten i den svartvita missen Lexie, som tydligen till och med kan bli lite trött på fågelns kärlek. Men Lexie gör aldrig något mot sin fjäderbeprydde vän, utan springer snarare därifrån när hon tröttnat.

Det här klippet (nedan), som fått närmare 2 miljoner visningar på nätet, är ett underbart exempel på hur det kan se ut hemma hos denna djurvänliga familj.

Vid första anblick när jag ser Budgie flyga efter Lexie blir jag livrädd att hon ska käka upp fågeln – men det hela blir snarare en söt ”följa John”-lek!

Jag kan inte sluta le när katten kollar in i kameran och man nästan ser hur hon fått nog att sin kvittrande kompis!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/hZzEuH9QOL8″ /]

Tryck gärna på dela-knappen om du också fick ett leende av detta klippet!