Gigantiskt ”sjöodjur” sätter skräck i alla på badplatsen – tills besten reser huvudet över vattenytan

Vad som bänder i havet har alltid fascinerat människan. Ett klassiskt fenomen är det ökända Loch Ness-odjuret. Huruvida det finns eller inte har debatterats hur länge som helst och en del entusiaster verkar närmast viga sina liv åt att försöka ta reda på sanningen.

Jag är en riktig badkruka för att jag tycker det finns en del obehagliga varelser som döljer sig under vattenytan. Maneter, små skaldjur och vissa fiskar får det att krypa i min kropp – och skulle man stöta på en större varelse under en simtur så hade jag nog svimmat.

Nu sprids ett klipp som en löpeld på nätet. Vid första anblick ser det ut som ett sjöodjur som rör sig under vattenytan, men badgästernas skräck skulle snart omvandlas till något annat.

Det var i Glacier Nationalpark i norra USA som det hela utspelade sig. Plötsligt såg ett antal badgäster hur en enorm varelse närmade sig under vattenytan. De som väl befann sig i vattnet var snabba med att ta sig upp, men en person lyckades även få upp sin mobil för att filma det hela.

Lyfte upp huvudet

Kunde det vara ett nytt Loch Ness-odjur, tro?

Youtube

Många verkar i alla fall ha varit skräckslagna när man bara kunde se något stort röra sig där under. Att se vad det är är nästan omöjligt och jag förstår verkligen att många blev rädda. Jag hade själv fått total panik om jag befann mig i närheten av vattnet och såg det här.

Men efter en kort stund skulle besten lyfta upp huvudet ovanför vattenytan – och då kunde alla dra en lättnadens suck. Det var något betydligt mer beskedligt än ett sjöodjur. Kolla själva!

Ja, det var alltså en badsugen älg som hade tagit sig ner i vattnet och lyckades skrämma livet ur en del badgäster. Tydligen så fortsatte skogens konung att simma runt en stund innan han tog sig upp ur vattnet och försvann.

Det var sannerligen en riktig bamse, det här! Otroligt mäktig!

Visst är älgar fascinerande djur? Inte konstigt att de kallas ”skogens konung”! Tryck nu gärna på dela-knappen om du håller med, så kanske du kan sprida ett extra leende till en vän i dag!