Hjälten presenterar sin fru för gorillorna han räddat – reaktionen är helt obetalbar

Hjälten presenterar sin fru för gorillorna han räddat – reaktionen är helt obetalbar

Gorillor är några av de mest fascinerande djuren som finns. De är otroligt majestätiska och oerhört intelligenta. Djuren kan dessutom få väldigt starka band till människor och sägs ha ett större känsloregister än de flesta andra djurarterna.

De är ett släkte marklevande växtätande primater som lever i Afrika, men i stora delar av världen bor de också i fångenskap. Det finns dock massvis av organisationer som arbetar för att gorillorna ska få leva i det fria.

Det är ju faktiskt där de hör hemma!

En man som vigt stora delar av sitt liv för att värna det bästa för gorillor är Damian Aspinall. Han driver The Aspinall Foundation och har så gjort under många år. Något av det han brinner allra starkast för är att gorillor som lever i fångenskap åter ska släppas tillbaka i det fria, skriver Honesttopaws.

År 2013 lyckades han med precis det här för två gorillor – Djalta och Ima.

Ville presentera frun

De bodde på en europeisk djurpark, men efter påtryckningar från The Aspinall Foundation så kunde de till slut transporteras till ett stort naturreservat i Gabon där de nu lever helt på egen hand och dessutom skyddas från tjuvjakt.

Fyra år senare, år 2017, åkte Damian och hans fru Victoria till Gabon för att försöka leta upp de två gorillorna. Damian ville introducera Victoria till dem, men visste inte alls hur de skulle tas emot.

Efter flera timmars resande lyckades de hitta Djalta och Ima som verkade må prima! Ett klipp på 6 minuter om besöket hos gorillorna har nu setts av över 13 miljoner människor – och slutet är helt underbart. Jag kunde inte hålla mig från att brista ut i skratt!

Vilka underbara och intelligenta djur! Jag blir helt varm i hjärtat!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/_X57lHbQP6k” /]

Var inte snål nu, DELA om du också fick ett leende av detta!