Hunden hatar att få klorna klippta – se nu husses klockrena lösning som hyllas världen över

Det finns några saker som de flesta hundar avskyr – att gå till veterinären och hundfrisören.

Även om en liten uppfräschning tenderar att vara mindre skräckinjagande än ett besök hos den läskiga djurdoktorn så kan det fortfarande vara otäckt för vovvar att se saxar eller rakapparater komma i närheten av pälsen.

En annan jobbig upplevelse för dem är att få klorna klippta.

De allra flesta hundarna, mina två inkluderade, avskyr att få sina klor klippta. Och när man tänker efter – varför skulle de inte tycka illa om det? Det är ju läskigt att se nagelklippare mot de känsliga klorna och det är dessutom alltid knepigt att få hunden att förstå att det är för deras eget bästa och att allt kommer bli bra.

Pixabay

Misslyckas du någon gång så är det dessutom oerhört svårt att återvinna det där förtroendet.

Spreds världen över

Kendal Peifer vet alltför väl om att hennes älskade hund avskyr att få sina klor klippta. För att förenkla det hela så kom hennes smarta pappa på en genial idé som innefattade något så oväntat som en handväska och ett hävräcke.

Den här matten insåg då direkt att hon måste dela vidare knepet till andra hundägare!

Det var i början av februari förra året som Kendal la upp två bilder på nätet när hennes pappa klippte deras hunds klor. Inom bara 48 timmar hade Twitter-inlägget närmare 50 000 delningar och över 200 000 gilla-markeringar.

Många var mäkta imponerade av pappans briljanta lösning.

Twitter/@KendalPeifer

Vem hade tänkt på att köpa en handväska, klippa hål för tassarna och sedan göra om den till en bekväm hängare? När pappan var klar med sin uppfinning satte han ner hunden i den för att sedermera klippa klorna – allt för vovvens bästa.

Twitter/@KendalPeifer

Djurvänner världen över har nu hyllat succéknepet.

Vilken underbar pappa!”, skriver en.

Det här är det bästa jag sett”, menar en annan.

Din pappa är ett geni och måste hyllas”, anser en tredje.

Enligt Kendal så blev hennes hund mycket lugnare när man använde sig av den här metoden för att klippa klorna. Snacka om briljant – och jag kan faktiskt inte sluta le när jag tänker på det geniala i den här uppfinningen!

Håller du med om att detta var smart? Tryck då på dela-knappen för att sprida knepet vidare till dina vänner!