Isbjörn gjorde inbrott på norskt hotell – åt choklad och drack rödvin: ”Hade en riktig fest”

Isbjörn gjorde inbrott på norskt hotell – åt choklad och drack rödvin: ”Hade en riktig fest”

Svalbard är en norsk ögrupp i Arktis. Totalt har man omkring 2 600 invånare, vilket är färre än antalet isbjörnar som lever där.

Just därför är djuren en naturlig del av befolkningens liv. Om man befinner sig utanför bebyggelsen måste man till och med bära vapen för att kunna skydda sig mot en eventuell attack.

Genom åren har det uppstått en del lite märkliga situationer med just inbjörnar på Svalbard. De har många gånger tagit sig nära människornas liv, vilket givetvis kan skapa läskiga situationer – men i de flesta fallen brukar det sluta väl. Tack och lov!

Men i helgen skulle ett hotell i Isfjord få en oväntad gäst. Plötsligt märkte man att en isbjörn hade tagit sig in genom garaget – och sedan ställt till med rejäl oreda där inne innan det väldiga djuret valde att krångla sig ut genom ett av fönstren inne i dryckesförrådet.

– Han har tagit sig en rejäl smakbit av soporna. Lite choklad blev det också, Sedan tog han sig in i dryckesförrådet och hade en riktig fest. Det saknas bland annat vitt vin, rött vin, cola och lite sprit, säger en av hotellets anställda i ett klipp som TV4 tagit del av.

Se det nedan!

[arve url=”https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/10001357?utm_medium=organic_post&utm_source=facebook.com&linkId=52543053″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Isbjörnar är verkligen otroligt vackra djur som förtjänar vår respekt. De kommer dessvärre sällan överens med människor, utan anses väldigt farliga. Det handlar ju dock om instinkt från deras sida och därför bör vi givetvis låta dem leva sitt liv ostört i den mån det går.

Tryck gärna på dela-knappen om du håller med, eller fascinerades av detta klippet!