Mannen är överlycklig när han äntligen skaffar hund – 3 veckor senare inser han ofattbara tabben

Att ha en hund är bra för hälsan – det sänker stressnivåerna i kroppen samtidigt som det ger gratis motion i och med alla hundpromenader.

Sedan är ju hundar underbart sällskap, de blir verkligen som en riktigt nära vän. Vilket var precis vad den här mannen tänkte när han gick till djuraffären för att köpa sig en vovve.

Men väl i affären gick något riktigt snett, skriver sajten Unilad.

Händelsen utspelade sig i Kina, där en kontorsarbetande man kände att han ville ha sällskap i form av en hund – som ju är det närmaste man kan komma en mänsklig vän.

Fick ett bra pris

Sagt och gjort, mannen gick till djuraffären och valde ut en söt liten valp som han tog med sig hem. Men efterhand så uppvisade valpen, som han hade fått till ett riktigt bra pris, lite udda beteende.

Hans nya vän sprang inte som en hund och ville inte äta hundmaten som husse ställde fram. Till slut fick mannen nog och lade upp bilder på sin hund på internet och frågade vad det var för speciell ras han hade fått med sig hem.

Visade sig vara en bamburåtta

Mannen hade inte alls gjort ett klipp när han köpt med sig en hundvalp hem – han hade i själva verket köpt en råtta. Själva sorten kallas för bamburåtta och äter helst bara bambu. Det är dessutom ett nattdjur, vilket förklarar varför ”valpen” bara ville vara vaken om nätterna och inte ville äta hundmat.

Mannen blev villrådig i och med att han inte hade en aning om hur man tar hand om en råtta, varpå han lämnade tillbaka den till djuraffären.

Hur det kunde bli så här fel har jag ingen aning om, men jag skrattade högt åt det oskyldiga misstaget. Tryck nu på dela-knappen så dina vänner också får läsa den här tokiga historien!