Pappans möte med gigantiska älgen får tusentals att häpna – du har aldrig sett något liknande

Att åka bil och titta ut över naturens och dess landskap är alltid trevligt.

Man kan se vackra miljöer, skog, mark, ängar, berg – och älgar. När man sitter bakom ratten gäller det att hålla koll på vad som befinner sig i ens närhet. En man som skulle hämta sin dotter i Alaska stötte på vad som många kallar ”världens största älg”.

Bilderna på bjässen sprids nu av tusentals!

Det var sen eftermiddag när den här pappan skulle åka och hämta sin dotter i staden Anchorage. Uppe i Alaska finns det ett rikt djurliv, vilket mannen skulle bli varse när han mellan vägarna plötsligt såg en helt enorm älg. Nej, inte bara enorm – fullständigt gigantisk, vilket Ladbible rapporterat om.

Viralhog

Bjässen lunkade lugnt fram och verkade inte störas alltför mycket av bilarna, även om han fick massvis av uppmärksamhet. Bilisten på andra sidan refugen började exempelvis backa tillbaka för att få ytterligare en skymt av skogens konung.

Kan agera mer säkert

I klippet, som nu sprids världen över, säger mannen bakom kameran: ”Titta på den här stora grabben! Wow, kolla! Hallå där, kompis!”

Viralhog

Allt är dock inte glatt med videosnutten. Dels finns de som anar att älgen kan vara skadad. Svårt att bedöma tycker jag, men det hoppas man så klart inte. Dels tycker många att mannen bakom kameran beter sig omdömeslöst som tar sig så nära älgen och dessutom filmar mötet.

Visst, pappan kunde säkerligen ha skött det här på ett säkrare och mer ansvarsfullt sätt, men bilderna han fick är verkligen otroliga. Det viktigaste är att älgen hittade oskadd in i skogen igen, där han hör hemma. Det hoppas jag verkligen och inget tyder heller på något annat, av rapporterna att döma.

Djur är verkligen fascinerande och jag har själv sett älg ett antal gånger här i Sverige, men de har naturligtvis inte ens varit i närheten av den här bjässen som ju ser ut att vara minst dubbel som hög som bilarna!

Tryck nu på dela-knappen om du också tycker att det här var mäktigt och fascinerande!