Valpen Opal är både döv och blind – men se nu när hon känner en välbekant doft från gatan

Vi föds alla med olika förutsättningar, färdigheter och utsikter här i livet. Det är sådant man sällan kan göra något åt, det gäller att försöka göra det bästa av situationen – men det är viktigt att påtala att alla är precis lika mycket värda.

Jag har själv en liten hörselskada, men det är inget som jag klassar som ett direkt funktionshinder. Å andra sidan hade jag ju gärna hört perfekt, men sådant där lär man sig med tiden att leva med. Speciellt då det är medfött och man inte känner till något annat.

Det här kan ju dessutom appliceras på fler än oss människor – i djurvärlden fungerar det ungefär likadant.

Hunden Opal är ett lysande bevis på det här. Hon är en vacker, vit, 8 månader gammal vovve som föddes både döv och blind. Christina Bray och hennes man adopterade valpen efter att den tagits om hand av en organisation i den amerikanska delstaten Idaho som engagerar sig i vården av djur med speciella behov.

Kärleksfull och glad

Opals funktionsnedsättningar innebär så klart vissa utmaningar – både för henne och familjen. Valpens redan exceptionellt välutvecklade luktsinne är det som hon förlitar sig på allra mest.

Det gör att vovven kan känna igen vilken människa det är hon är nära – och ägarna berättar, enligt The Dodo, att det här är en otroligt kärleksfull och glad hund. Hon älskar att busa, mysa och leka – precis som alla andra vovvar.

Valpens speciella förutsättningar gör att hon utvecklat färdigheter som är riktigt imponerande. Därför valde matte att filma en dag när Opal är ute på husets framsida samtidigt som husse kommer hem från jobbet.

Kom nu ihåg att valpen varken hör eller ser, men plötsligt sträcker hon försiktigt upp nosen i vädret och börjar känna något välbekant. Då blir Opal dessutom som galen av lycka. Hon kan känna att det är husse som närmar sig – och hunden sätter genast fart mot grinden.

”Vår dagliga rutin”

När det är grannens bil som parkerar så bryr hon sig inte ens”, skriver matte Christina till klippet.

Instagram

Glädjen är bedårande och jag blir helt varm i hela kroppen av den här duktiga vovven! Helt omöjligt att sluta le när man ser hur kärleken sprudlar i den här underbara videosnutten!

Vår dagliga rutin”, berättar Christina.

Jag tycker att det här klippet var helt underbart! Vilken fin och duktig hund! Alla är verkligen lika mycket värda – oavsett förutsättningar! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan du skänka ett extra leende till dina vänner i dag!