Cecilia tröttnade på makens lyxiga salt – klockrena kontringen får nu tusentals svenskar att skratta

Cecilia Sjöstrands man Joakim hade på senare tid blivit allt mer kulinariskt intresserad, men i takt med att matlagningen fick ta upp större plats där hemma så ökade antalet nymodiga saltsorter på kryddhyllan.

Till slut fick dock Cecilia nog – och tillverkade ett eget saltkar med texten ”Vanligt jävla salt”.

– Det är många som skrattat åt det, säger hon till Humorbibeln.

Cecilia, maken Joakim och deras två barn bor i ett hus i utkanten av det skånska samhället Skivarp. När paret började träffas var det främst Cecilia som lagade maten, men i takt med att matlagnings-TV blev mer och mer populärt så växte intresset hos Joakim.

Cecilia Sjöstrand

På senare tid har han kommit igång ordentligt i köket – och numera gör paret ungefär lika mycket. De flesta goda nyheterna har dock, som bekant, en baksida.

– Det ska vara så mycket speciella ingredienser hela tiden, ofta sånt man aldrig har hört talas om. Och ska man ha en ny kniv, då duger det inte med en vanlig kniv utan det måste vara den dyraste globalkniven, säger Cecilia till Kvällsposten, som var först med att rapportera om det hela.

Tog tag i saken

Ett annat ”problem” är att det börjar bli fullt på kryddhyllan där hemma – i synnerhet sedan Joakim börjat investera i nymodiga saltsorter.

– Han vill ju alltid ha flingsalt eller himalayasalt och allt vad det heter. Men jag tycker inte att man alltid måste konstla till det. Ibland vill man bara strössla på vanligt salt, menar Cecilia.

Så hon tog tag i saken.

– Det hela började med att vi inte hade något bra kar att ha vanligt salt i så jag tog en tom kryddburk och hällde ner det där, berättar Cecilia för Humorbibeln.

Sedan satte hon en lapp på karet – med texten ”Vanligt jävla salt”.

Cecilia Sjöstrand

En bild på den hemmagjorda lösningen lades sedan ut på Facebook där tilltaget fick enorm uppmärksamhet.

– Många verkar känna igen sig. Det hela är ju ett skämt och det var också så det började, men många kvinnor menar att det skulle vara deras män, säger Cecilia.

”Vanligt jävla…”

Även hemma i huset är det nya saltkaret en succé.

– Både vi och flera gäster har skrattat gott åt det!

När Humorbibeln pratar med Cecilia så är Joakim i samma rum. Han tar då, enligt frun, fram ett nytt bakpulver och visar henne.

Det får bli ”vanligt jävla bakpulver” hädanefter nu då?

– Haha exakt! svarar Cecilia.

Jag tycker att detta var helt underbart gjort! Tryck nu på DELA om du håller med, så att dina Facebookvänner kan få ta del av den här härliga lilla berättelsen!