Trots att semestern börjar ta slut och livet kanske börjar anta den där lite mer vardagliga formen igen så betyder inte det att sommaren är slut ännu!
Nej då, vi har minst en månad kvar av fint väder och vad passar bättre ihop med fint väder än goda vänner, några kalla öl och grillad korv? Det är riktig sommar, det.
Hur man bäst grillar en korv finns det garanterat lika många åsikter om som det finns grillkorvar, och inget sätt är väl bättre eller sämre än det andra. Huvudsaken är ju att man själv tycker om korven och att man blir mätt.
Men enligt kocken Jeff Baker så gör de allra flesta fel när de grillar sin korv, enligt The Mirror.
Jeff Baker är utvecklingskock på företaget Farmison, som producerar kött.
Regel 1: Grilla inte
Enligt honom så finns det ett enkelt knep för att få den absolut bästa grillkorven.
Ett knep som kanske inte är så roligt men som enligt experten Jeff ger allra bäst resultat.
Grilla inte korven.
Enligt Jeff Baker så blir korven allra godast i stekpannan.
Perfekt korv i fem steg
Han presenterar istället hur man får perfekt korv i fem enkla steg.
1. Ta ut korven ur kylen 20 minuter innan tillagning. Det gör att korven tillagas jämnare.
2. Sätt plattan på låg mellanvärme för att förhindra att korvarna bränns.
3. Täck botten av stekpannan med ankfett eller gåsfett, var dock noggrann med att inte ha i för mycket.
4. Stek korvarna, var noggrann med att de inte nuddar varandra. Ändra inte temperaturen på spisen. Vänd korvarna regelbundet så de får en fin, jämn färg. Det tar ungefär 10-12 minuter.
5. Låt korvarna vila innan servering, precis som man gör med annat kött.
Vad tycker du om tipsen? Tryck på DELA-knappen för att säga vad du tycker om det här!