Forskare: Därför kan du med gott samvete lata dig på soffan – hela helgen

När man läser tidningar och ser på tv idag handlar mycket om hur man ska lyckas maximera sin tid, orka mer och hinna förverkliga sig själv.

Men mår man verkligen så mycket bättre av att fylla sin lediga tid till max? Enligt stressforskaren Kerstin Jeding.

Enligt henne mår man som allra bäst av att lata sig med gott samvete, skriver MåBra.

Alla har vi mycket att göra i perioder. Det kan vara att mycket jobb krockar med många göromål hemma, eller vad som helst egentligen.

Men så länge man inte mår dåligt under en längre period är det inte farligt att ha det stressigt emellanåt – så länge man ser till att lata sig riktigt ordentligt efter.

Lata dig – utan dåligt samvete

Kerstin Jeding tycker gott att man ska lata sig på fritiden istället för att göra sitt yttersta för att vara upptagen.

– Visst, jobbet förväntas vara intressant, stimulerande och välbetalt. Helst också väldigt meningsfullt. Men sen ska vi gå hem och självförverkliga oss på hemmaplan. För den som idag bara vill gå hem och sitta i soffan på kvällarna, kanske sticka och kolla Netflix, så är det lätt att känna: ”Är det något fel på mig?” säger Kerstin Jeding enligt MåBra.

Men det är absolut inget fel på att ligga på sofflocket en hel helg.

Bildkälla: Flickr

”Behöver göra ingenting”

Enligt Kerstin Jeding så behöver man lata sig emellanåt, för att rensa bort alla stress-tankar och ladda de ack så viktiga batterierna.

Helt enkelt bör man sträva efter att ha en bra balans i livet.

— Vi avfärdar det som lathet, men det är ju då man har tid att återhämta sig mellan varven. Vi borde bejaka det mer. Ibland behöver man göra ingenting för att nya idéer ska uppstå, säger Nicolas Jacquemot till MåBra.

Det här är ju underbara nyheter – bara att slänga sig på soffan i helgen då!

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!