Nya chockbeskedet för alla pappor: Så drastiskt förändras kroppen – när man får barn

På senare år har det talats mycket om ”pappakroppar” – det vill säga att även pappor lägger på sig några trivselkilon efter att ens älskade barn kommit till världen.

Nu finns även en studie där man utrett om det stämmer att även mannen går upp, varför och isåfall hur många kilo kärlek det rör sig om.

Det skriver sajten Unilad.

Det är inte alls ovanligt att mammor går ned en hel del efter att de fött barn, men efter en tid så visar det sig att båda föräldrarna ofta lägger på sig lite extravikt.

Går upp 8,5 kilo i snitt

Studien visade att pappor går upp lika mycket som mammor under det första året och i snitt så visade sig det vara 8,5 kilo man lägger på sig som nybliven förälder.

1 500 män deltog i studien och studien forskade även i varför pappor får en liten extramage.

Sömnbrist största bov

Det visade sig att de timmar sömn man går miste om när man har en skrikande liten krabat bredvid sig är den största boven, eftersom sömnen stör så mycket av vardagen.

Sömnbrist gör helt enkelt att man slöar till sig och helt enkelt inte orkar laga mat på samma sätt som innan och på samma sätt minskar antalet träningstimmar – man orkar helt enkelt inte.

Sömnbrist påverkar dessutom kroppens mättnadskänsla, vilket gör att man kanske gärna stoppar i sig några köttbullar extra trots att kroppen egentligen inte behöver.

Bildkälla: Shutterstock

Kläderna blir tajtare

Det varierar dock när i tiden papporna inser att de lagt på sig litegrann, visade studien. 27 procent av deltagarna upptäckte sin pappamage när de såg att deras vanliga kläder satt tajtare än vanligt, medan 15 procent av deltagarna insåg det när de blev andfådda av att leka med sina barn.

Alla nyblivna pappor därute kan dock trösta sig med att deras älskade lilla bebis sannolikt sover bättre på en mjuk, rund mage än en hård och platt mage.

Sådan här forskning bör man ju alltid ta med en liten nypa salt men jag tyckte det var lite roligt! Tryck nu på dela-knappen, det kommer dina pappa-vänner garanterat att uppskatta!