Pappan Daniels känslofyllda hamsterjakt – som nu tar hela nätet med storm

Pappa Daniel skulle vakta sin dotter Stephs hamster Chester.

Då inträffade det som inte fick hända – den lille krabaten smet från sin bur. Det hela fick den 53-årige advokaten att känna enorma skuldkänslor.

Han anpassade hela huset, sa sig kunna skippa jobbet för att leta hela dagen – och höll på att få panik. Dottern fick hela tiden SMS-uppdateringar från jakten.

Det hela slutade dock lyckligt när Chester slutligen återfanns.

Stephs mamma och pappa är skilda – och när 19-åringen själv reste iväg för att studera, så blev det så att hennes far fick ta över vårdnaden av hennes hamster Chester.

Handlade om ”ett nödläge”

Det här var inget som pappan jublade över till en början, men med tiden blev Daniel och husdjuret goda vänner. De hade egna små rutiner som att städa buren på söndagar och skicka söta bilder ihop till matte Steph.

Bild: Max Pixel

En söndag, när dottern jobbade, fick hon ett SMS från sin far. Han skrev att hon skulle ringa upp omgående. Det handlade om ”ett nödläge”. När de väl fick en stund för att talas vid så var den 53-årige advokaten helt darrig på rösten, skriver Buzzfeed.

Bild: Twitter/@stephyj725

Hans panik över att ha tappat bort hamstern var påtaglig.

”Pappa, lugna ner dig – det är bara en hamster. Vi kommer hitta honom”, skrev dottern senare i ett SMS.

”Jag är så ledsen älskling, jag letar överallt”, lovade pappan. ”Jag kommer leta hela dagen. Jag kan inte förstå att detta hänt!”

”Värsta dagen i mitt liv”

Resten av kvällen skickade pappan uppdateringar till sin dotter – som faktiskt verkade betydligt mindre orolig än sin tidigare inte så djurälskande far.

”Jag kan inte hitta honom, men jag har stängt dörrarna och släckt alla lampor. Han lever”, skrev pappan. ”Jag hoppas han går in i sitt hus, men han har i alla fall mat och vatten och han vet var det finns. Det här har varit den värsta dagen i mitt liv”.

Bild: Twitter/@stephyj725

”Det här är som när jag tappade bort min hund Kojak när jag var nio år. Jag går runt i mitt hus och ropar efter en jäkla hamster”, berättade Daniel.

”Skriker du hans namn?” undrade dottern.

”Ja!”

Bild: Twitter/@stephyj725

Vägrade gå till jobbet

Sedan skickade pappan en bild på vilka försök han gjort för att fånga in den lille krabaten.

”Jag kommer aldrig förlåta mig själv om han inte kommer tillbaka. Ska jag fortsätta leta efter honom eller kommer det bara skrämma honom? Om jag inte lyckas hitta honom i dag så skippar jag att gå till jobbet i morgon, så att jag kan fortsätta leta”, skrev pappan.

Bild: Twitter/@stephyj725

Dottern gjorde vad hon kunde för att lugna ner sin förtvivlade och välmenande far.

”Pappa – han är bara en hamster. Jag klandrar dig inte över huvud taget. Du ska inte heller strunta i jobbet – du är en advokat och han är en hamster!”

”Arrestera honom!”

Steph lade ut allt på sociala medier – och tusentals på nätet verkar nu ha förälskat sig i hennes pappa som 19-åringen annars beskriver som konservativ, strikt och bestämd.

Till slut vann dessutom advokaten tack och lov jakten när Chester åter kunde fångas in.

Bild: Twitter/@stephyj725

”Den lille jäkeln försöker ta sig ut igen”, skrev Daniel, som dock verkade ha läget under kontroll.

”Arrestera honom”, tyckte Steph.

Bild: Twitter/@stephyj725

”Det här är det mest stressiga jag upplevt sedan jag skulle ta min advokatlicens”, menade pappan.

Vilken kamp, vilken otrolig pappa – och vilken söt historia. Snacka om att han gör allt för sin dotter och lille hamstern Chester. Sådant här ger en verkligen ett leende på läpparna, DELA nu vidare om du håller med!