Trebarnsmammans briljanta knep förhindrar stinkande skor i sommar – med en ingrediens alla har i skafferiet

Sommaren är snart här och sällan har den varit så efterlängtad som i år, när vi kämpat oss igenom en vinter i pandemins tecken. Maj är här och innan vi vet ordet av så har vi varma sommarkvällar, sol och bad att njuta av.

Men oavsett hur underbar sommaren än må vara så kommer värmen med ett problem: svett. Framför allt på fötterna, som allt som oftast är nedstoppade i ett par varma skor.

Det leder lätt till att skorna får en odör som är allt annat än trevligt, speciellt om man traskat runt i skorna en hel dag. Men en trebarnsmamma har några knep för att hålla skorna fräscha även under sommarmånaderna, och det är enklare än du tror.

Det är The Mirror som skriver om hur trebarnsmamman och städexperten Lynsey Crombie kommit med tre enkla knep på hur man förhindrar ens sommarskor från att börja stinka som en hockeyhandske.

I ett klipp på Instagram förklarar Lynsey för sina 238 000 följare vad man kan ta till för att komma undan dålig lukt.

Faktum är att de allra flesta av oss nog har dessa ”ingredienser” hemmavid redan. Här kommer de.

Torrschampo

Bildkälla: Instagram

Japp, du läste rätt. Torrschampo används när man inte hinner – eller orkar – tvätta håret för att ge det en illusion av nytvättat.

Men faktum är att det fungerar även på skor, då parfymeringen från schampot neutraliserar den dåliga lukten och adderar ny, fräsch doft.

Bildkälla: Instagram

Tepåsar

Bildkälla: Instagram

Enligt Lynsey så tar tepåsen också bort dålig lukt från svettiga skor. Mycket tack vare sina absorberande egenskaper, de ska ju egentligen suga upp tevatten.

Tänk dock på att inte lägga tillbaka dem i skafferiet efteråt, det kommer knappast få ditt te att smaka bättre.

Bildkälla: Instagram

Bikarbonat

Bildkälla: Instagram

Lite otippat kanske men enligt Lynsey så funger även bikarbonat utmärkt för att dölja stanken från ett par svettiga skor.

Även här är det viktigt att inte glömma bort att tömma skorna, annars kommer det kännas som att man går runt med skorna fulla av sand.

Hyllas över hela nätet

Lynseys knep hyllas nu av tusentals.

”Klockrent, perfekt för mig med tonåringar i huset!” skriver en mamma.

”Torrschampo! Att jag aldrig tänkt på det!” skriver en annan.

Här kan du se hela klippet!

Smarta knep, eller hur? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!