Vännerna köper skruttig cirkusvagn och förvandlar den helt – ta nu en titt på den makalösa insidan

På senare år har det blivit allt mer populärt att bygga om gamla bussar och lastbilar till bostäder. Här på Humorbibeln har vi tidigare uppmärksammat flera kreativa projekt som mynnat ut i riktiga drömhem.

Tage Wikander och Evelin Sillén är två stycken som verkligen lyckats med ett sådant projekt.

De började med ett gammalt lastbilsunderrede för tre år sedan.
– Jag är väldigt nöjd med den, säger Tage till Newsner.

Tage Wikander, 26, vet hur det är att bo på mindre yta. Under en tid bodde han i en mindre vagn mitt i ingenstans utanför Umeå, men på grund av att den bara var 12 kvadratmeter stor blev den snart för liten.

Byggde drömhem på tre år

För några år sedan fick han och vännen Evelin Sillén, 27, en idé. De köpte ett gammalt lastbilsunderrede för att bygga ett portabelt hem.

Foto: Joakim Eklöf

– Det var superrostigt så vi började med att slipa upp allt och rostbehandlade det. Vi har fått material från olika ställen, bland annat en gammal bygghandel som stängde där vi fick material till stommen. Vi har byggt när det funnits pengar och tid, berättar Tage för Newsner.

Under de senaste tre åren har vännerna byggt på det som nu blivit ett litet drömhem.

De har använt sig av en hel del återvunna material och bland annat satt in ett gammalt Ikea-kök samt fått plywood-skivor som annars skulle ha slängts. Och resultatet är ingenting annat än helt fantastiskt.

Foto: Joakim Eklöf

Makalöst, eller hur?

Foto: Joakim Eklöf

Sålt den via Blocket

I dag är bygget helt klart – och vännerna har nu sålt den häftiga vagnen på Blocket.

Trots att det endast är en lång vagn finns allt du kan tänkas behöva. Matplats, kök, badrum och en separat sovrumsdel. Släpet är dessutom obromsat och kan köras i 30 km/h.

– Jag är väldigt nöjd med den. Men sen som det är med något man själv byggt, man ser att det finns mer saker att göra. Det tar aldrig slut. Jag är väldigt nöjd men vi är färdiga med varandra. Det är dags att den hittar en ny ägare, berättar Tage.

Foto: Joakim Eklöf

Tänk vad mysigt att få bo här!

Foto: Joakim Eklöf

”Ska bygga en husvagn”

Responsen har varit väldigt god, berättar Tage. Nu har han en idé om att skapa ett nytt hem, men denna gången på hjul.

– Nu har jag tänkt att jag ska bygga en husvagn som jag förhoppningsvis vill behålla själv. Jag är sugen på att ha något som är lite mer flyttbart som man kan åka och resa i, säger Tage till Newsner.

Tages och Evelins bygge är verkligen helt fantastiskt, där skulle jag gärna bo!

Dela gärna vidare artikeln om du också tycker detta var häftigt!