Varningen: Du tvättar håret alldeles för ofta – här är expertens tips för att få ett perfekt hårsvall

Som liten knodd får man lära sig att man tvättar sig uppifrån och ned. Med andra ord börjar man med huvudet och jobbar sig sedan nedåt.

Men är det verkligen en så god idé att tvätta håret varje gång man duschar? Eller ska man låta barret vila från schampo och balsam mellan varven?

Enligt lyxfrisören Julien Farel så begår många människor ett vanligt misstag, som gör att håret faktiskt mår sämre, skriver The Mirror.

Julien Farel är grundare av den lyxiga salongen Julien Farel Restore & Spa i New York. Enligt honom tvättar de flesta håret alldeles för ofta.

Sköljer bort naturliga oljor

Det finns många olika hårtyper som alla kräver olika typer av vård, men enligt Julien Farel så behöver man aldrig tvätta håret varje dag, även om man duschar varje dag.

Genom att tvätta håret varje dag så kan man göra mer skada än nytta för sitt barr.

Bildkälla: Shutterstock

– Använder man schampo varje dag så tar man bort många naturliga oljor som kan leda till torrt och sprött hår, säger Julien till GQ.

Varje dag är alltså ingen bra idé, istället bör man bara ta fram schampoflaskan två eller max tre gånger i veckan.

Räcker med vatten

Enligt Juliens erfarenheter så ser han att hans kunders hår blir mindre flottigt om de använder schampo mer sällan, för att kroppen själv producerar naturliga oljor som håller håret friskt och mjukt.

Även om man varit på gymmet och svettats rejält så räcker det med att skölja det under vatten för att bli av med eventuella överskott av oljor i håret.

Bildkälla: Shutterstock

Använder man istället schampo så blir håret av med alla oljor, vilket får kroppen att producera mer vilket i sin tur gör att håret blir flottigt snabbare.

Hur ofta brukar du tvätta håret? Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får den här informationen idag!