Viktigt: Därför ska du alltid dricka varmt vatten på morgonen – för din hälsas skull

Vatten är en av nycklarna till allt liv, vi behöver det för att överleva. Faktum är att våra kroppar består av 60 procent vatten.

Får vi inte i oss tillräckliga mängder vatten under en dag så får det mängder av konsekvenser. För att må bra bör man helt enkelt försöka hålla sina vätskenivåer jämna.

Dock är det väldigt många som får i sig för lite vatten under en lång dag, det är kanske svårt att komma ihåg att alltid ta med ett vattenglas till skrivbordet eller var man nu jobbar.

En väldigt god idé är att börja dagen med att dricka ett glas hett vatten. Mitt Kök har listat fem fördelar.

1. Ökar ämnesomsättningen

En kopp varmt vatten på morgonen sätter igång kroppen, och höjer dessutom kroppstemperaturen vilket gör att ämnesomsättningen kommer igång.

Kryddar man vattnet med några droppar citron så kan ämnet pektin, som finns i citron, minska snacks-sugen framåt förmiddagen.

2. Bra för tarmen

Förstoppning är ingenting man vill råka ut för. Vill man slippa det så är lite varmt vatten en bra start. Förstoppning orsakas ofta av vätskebrist, vilket man ju undviker genom att få i sig lite vatten direkt på morgonen.

Varmt vatten ger dessutom tarmsystemet en liten rivstart på morgonen vilket gör resten av dagen lite enklare på den fronten.

Bildkälla: Shutterstock

3. Smärtlindrande

Huvudvärk, mensvärk, ryggont. Att gå runt och ha ont är inte roligt alls, och kan göra vardagen väldigt svårhanterlig.

Varmt vatten ökar blodcirkulationen, vilket får musklerna att slappna av och får kramper att släppa.

4. Rensar kroppen

Som nämns ovan hjälper varmt vatten till att öka blodcirkulationen och får musklerna att slappna av. Det hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter och fettansamlingar i kroppen.

Att rensa ur kroppen ökar dessutom blodcirkulationen ytterligare!

5. Hjälper matsmältningen

Varmt vatten hjälper till med matsmältningen. Vattnet stimulerar som sagt tarmsystemet och gör matsmältningen lite enklare för tarmen.

Undvik gärna kallt vatten efter en måltid, det gör oljor och andra fetter stelare vilket gör att de får svårare att passera smidigt.

Bildkälla: Shutterstock

OBS! Drick inte varmt kranvatten utan koka upp kallt vatten och låt det svalna lite innan du dricker.

Det här hade jag ingen aning om, men ska absolut prova imorgon! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!