Blind man hånas när han söker jobb på brädgård, geniala kontringen får mig att sätta kaffet i halsen

Blind man hånas när han söker jobb på brädgård, geniala kontringen får mig att sätta kaffet i halsen

Något som kan lyfta nästan vilken dag som helst är en rolig historia. De bästa anser jag slutar på ett väldigt oväntat sätt eller med en slagkraftig kommentar. Själv föredrar jag lite fräckare skämt – och det kanske är därför som jag tycker att den här lilla berättelsen (nedan) är så klockren!

Jag hörde den för första gången för säkert 20 år sedan, så det är en gammal goding. Då var den dock i en annan tappning, men jag måste nog medge att jag tyckte den här versionen var ännu roligare!

Jag hoppas verkligen att även du ska gilla historien! Ett gott skratt förlänger ju livet och delad glädje är dubbel glädje! Dela därför gärna vidare den här fräckisen till dina vänner om du får dig ett skratt på slutet!

En lite äldre blind man kommer in på en brädgård i den lilla staden och frågar om han kan få tala med chefen. När denne kommer fram säger den blinde mannen:

– Hejsan! Jag undrar om ni har något ledigt jobb åt mig?

Förmannen noterar blindkäppen.

– Äh … men du är ju blind – då kan du ju inte arbeta åt mig. Det förstår du väl?! säger han hånfullt.

– Jodå, svarar mannen. Jag kan känna igen vilket träslag som helst bara genom att lukta på det – och jag kan dessutom säga exakt hur stort det är.

Flickr

Chefen ser mycket tvivlande ut och utbrister att det där är något som måste han se innan han tror på det, så han går och hämtar en tvåmeters björk från en brädhög och håller upp under den blinde mannens näsa.

– Björk, två meter, säger den blinde direkt.

– Oj! Det var inte illa, svarar förmannen imponerat och hämtar en bit ek, 12×12 tum, från en annan hög och håller upp framför mannens näsa.

– Ek, 12×12 tum, säger mannen direkt.

Chefen, som nu är väldigt förbluffad, tänker att ”nu skall jag sätta dit honom i alla fall”, så han ber sin sekreterare komma ner till dem.

När hon står där viskar chefen att hon ska klä av sig och ställa sig framför mannen. Den blinde luktar noga uppifrån och ner och säger sedan:

– Det här var faktiskt en svår en. Hmm … kan du vända på plankan?

Chefen vänder på sekreteraren och den blinde luktar noga på andra sidan också. Till sist säger han:

– Ja, jag är inte helt säker – men det lutar åt att det är en skithusdörr på en räktrålare…

Var inte blyg nu, DELA vidare om du fick dig ett skratt! Du har säkerligen någon vän som kan behöva muntras upp i dag!