Elin lurar alla snuskhumrar med geniala lappen – sista raden avslöjar sanningen

Det finns massvis av olika förkortningar som man ska kunna. Många är klassiska och vedertagna – som ”osv”, ”dvs”, ”mvh” och ”mm”. Men på senare tid, i takt med att internet blivit en allt större del av vår vardag, som har det tillkommit en hel del nya.

Ungdomar älskar att använda sådana här och jag skulle tro att de flesta förkortningar nu för tiden kommer från den lite yngre generationen. Då gäller det att hänga med i svängningarna för oss lite äldre.

Sådant här kan dock leda till ganska roliga och dråpliga situationer!

Den här fiktiva, roliga historien hittade jag på nätet tidigare i dag – och jag fick mig ett riktigt gott skratt. Den finns i en drös olika versioner har jag märkt, men just den här fräckisen är min absoluta favorit!

Det var då 18-åriga Elin, en söt och ambitiös tjej, som en dag gick till Ica och satte upp en lapp vid ingången. Där fanns annonser för cyklar, instrument, möbler och en himla massa annat. Ja, ni har nog alla sett en sådan här anslagstavla förut.

Wikimedia Commons

Elin satte bestämt upp sin handskrivna lapp – och gick därifrån. På den stod:

”Kanske inte bästa stället att söka efter detta på, men jag gör ett försök!

En KK sökes! Någon som, precis som jag, vill ses och då för att njuta till fullo. Vi kan ses lite när som helst – på kvällen, på morgonen, eller varför inte mitt på dagen? Kanske på lunchrasten till och med? Det finns ju många sätt att lösa detta på!

Vi kan vara hemma hos dig eller mig – det kvittar! Men jag kan också tänka mig att ses offentligt. Antingen ses vi själva, eller så bjuder vi in fler! Det är ju alltid trevligt om man är några stycken!

Jag har inga direkta krav, men det är givetvis ett stort plus om du har sjysta bönor!

Så vad säger du? Vill du bli min KaffeKompis?

Själv föredrar jag Zoega!”

Kvinnan på bilden har inget med den här historien att göra. Bild: Pixabay

För er som, mot förmodan, inte vet så är ”KK” vanligtvis en förkortning för ”knullkompis”. En del snuskhumrar – bland annat snickare Lars – var därför riktigt ivriga med att riva av en lapp med Elins telefonnummer.

I alla fall efter att ha läst de första raderna – men den lilla detaljen ”kaffekompis” på slutet ställde ju saker och ting i ordning. En himla tur det! Det kunde ju blivit knasigt annars!

Jag tycker i alla fall att det här var riktigt skojigt! Snacka om ett kul sätt att leta upp en kaffekompis på! Snåla inte nu, tryck på DELA-knappen om du också tyckte detta var lite roligt!