Fräckis: Chefen skickar hem sure Pekka från jobbet

Nästan alla har vi nog en riktig gnällspik i vår närhet. Ni vet en sådan där person som alltid ska klaga på något. Är det inte dåligt väder så är det kaffemaskinen på kontoret som är kass eller att frun där hemma är för krävande.

Sådana människor kan verkligen skapa dålig stämning och det gäller att inte falla in i samma negativa tankemönster. Sedan finns det givetvis knep för att undvika den här typen av tråkigheter – kolla bara hur det gick för chefen i den här fiktiva, roliga historien.

Pekka var en lite butter norrlänning som hade gått runt på jobbet och gnällt i flera veckor. Det var äckligt kaffe, kunderna var korkade, kollegorna var ännu dummare, lunchen var vidrig, luften på kontoret var torr och där hemma var livet inget att hurra för.

Det spelade egentligen ingen roll vad det handlade om – så gott som allt var fel.

Efter att chefen fått in massvis av klagomål kring att Pekka drog ner stämningen på arbetsplatsen så kallade han in norrlänningen till sitt kontor.

Nu var det dags att säga till på skarpen.

– Pekka, nu är det andra gången på en vecka som jag får ta det här med dig. Du dra ner alla andra i skiten. Kan du göra mig en tjänst? Ta ledigt resten av dagen, åk hem och få till det med frugan. Sedan kommer du tillbaka på måndag igen och då vill jag se att du är på bättre humör, sa chefen.

”Hon var helt vild”

Pekka muttrade lite, stämplade ut från jobbet och gick. En vecka senare kom han tillbaka och var på ett sprudlande humör. Dagen började med att han lagade frukost till alla kollegor och bjöd varenda en på en stor, varm kram.

Senare under dagen kom chefen förbi hans skrivbord och kände sig tvungen att fråga:

– Det verkar mycket gladare, Pekka. Hur gick det?

– Det gick kanonbra, tack! Hon var helt vild. Vi hade rajtan-tajtan i sänghalmen hela eftermiddagen!

– Jag sa ju att det skulle få dig på bättre humör, svarade chefen glatt.

– Ja, tack så mycelet för tipset, sa Pekka och lade till:

– Det är ett himla fint hus ni bor i, förresten!

3 sekunder senare fick Pekka sparken…

Så kan det gå! DELA nu om du fick dig ett skratt!