Fräckis: Rasande bonde rusar till grannens gård – då avslöjar 5-åringen en detalj som får honom mållös

Man brukar ju lite klyschigt säga att ett gott skratt förlänger livet. Jag vill dock med bestämdhet hävda att det ligger något i det – och flera gånger har jag dessutom sett forskning som betonar att glada och lyckliga människor lever längre.

Med andra ord verkar det ligga en viss sanning bakom det där gamla uttrycket!

Att skratta och ha roligt med sina vänner är ju det bästa som finns! Jag brukar alltid dra en fräckis när jag träffar mina nära och kära. Då blir alltid stämningen på topp – och att berätta roliga historier har jag gjort så länge jag kan minnas.

Det bästa med fräckisar tycker jag är att de är fiktiva och därför inte har något med verkligheten att göra. Därför kan man kosta på sig att skratta åt det lite hemska eller fräcka – i och med att det är påhittat så anser jag att det är helt okej.

Den här roliga historien (nedan) är en av mina absoluta favoriter! Jag hoppas att även du ska gilla den och att den ska bidra till att du får en dag full av skratt!

Pixabay

En dag kom bonden Eriksson springandes i full fart upp mot grannens Ekströms gård och knackade minst sagt bestämt på dörren.

”Han är med mor och far”

En 5-årig pojke öppnade försiktigt.

”Hej. Är din mamma eller pappa hemma?” undrade bonden andfått.

”Nej, de är inne i byn och handlar”, svarade pojken.

”Din bror då, Johan? Är han hemma?” frågade bonden.

”Nej, han är med mor och far”, sa pojken.

Eriksson stod en stund med händerna i sidorna och funderade för sig själv.

Sedan sa 5-åringen:

”Jag vet var verktygen är, om du vill låna något. Jag kan tala om för far att du har varit här och lånat det”.

”Nej”, sa bonden. ”Det är som så att jag vill prata med din pappa. Det gäller din bror, Johan, som har gjort min dotter Maria med barn. Nu vill jag allt göra upp det här!”

Pojken tänkte efter en tag och rynkade pannan. Sedan sa han:

”Ja, det där borde du nog prata med far om. Jag vet att han tar 200 kronor för parning med kon och 100 kronor för grisen, men jag har faktiskt ingen aning om vad han tar för Johan…”

Tryck nu på DELA för att sprida skrattet vidare till dina vänner!