Kluring: Det finns ett fel i bilden med svenska alfabetet – men väldigt få kan hitta det

Vi svenskar är väldigt duktiga på att motionera, men man får inte glömma bort att även hjärnan behöver träning med jämna mellanrum, så man håller sig skärpt innanför pannbenet.

Ett bra sätt att hålla hjärnan i trim är att lösa kluringar av allehanda slag. Det är alltid lika spännande att utmana sig själv – då får man ju plocka fram den där inre tävlingsmänniskan!

Många svenskar har semester och sitter nu hemma och börjar bli lite rastlösa. Då kan det vara guldläge för att bjuda sin hjärna på lite välbehövlig träning. Att motionera geniknölarna är ju alltid en bra idé!

Därför tänkte jag nu bjuda dig på en liten övning som varken är för enkelt eller för svår.

De flesta av er kan väl det svenska alfabetet? Jag tror nog det. Man lärde sig det i skolan som ett rinnande vatten – och sedan sitter det fast. Eller?

Svenska alfabetet

Ja, vi ska nu testa hur det ligger till med det här – och dessutom utmana din uppfattningsförmåga. Hur står det till med den egentligen?

Nedan kommer du att få se en bild – och din uppgift är helt enkelt att leta upp felet i bilden. Det är absolut inte alla som klarar det, så lyckas du ska du helt klart vara nöjd!

Är du beredd? Här är bilden.

Bildkälla: Newsner

Lyckades du hitta felet i bilden?

En del hävdar kanske att W inte ska vara med i svenska alfabetet, men jodå – sedan 2006 är det så. Är alla 29 bokstäver där? Ja, det verkar så, va?

En del av er vet nog lösningen nu, men för somliga kommer polletten trilla ner alldeles strax.

Här är svaret

I bilden under har vi markerat var felet finns!

Bildkälla: Newsner

Det är alltså i själva frågan som det finns två ”ett” efter varandra. Så ska det naturligtvis inte vara. Själva alfabetet är dock precis som det ska.

Hittade du felet? Då har du gjort ett bra jobb och lyckats med något som många av dina vänner inte hade gjort.

Tryck nu på DELA-knappen för att skicka vidare den här roliga utmaningen!